Istorie

Radiodifuzorul postului de televiziune „Prima TV” este PRIMA BROADCASTING GROUP, societate cu raspundere limitata, avand sediul in Bd. Dimitrie Pompei nr. 9-9A, cladirea 20, et. 8, Bucuresti, sector 2, cod postal 020335, reprezentata legal de D-na Mazilescu Simona-AnaMaria, in calitate de Administrator.

Radiodifuzorul S.C.
PRIMA BROADCASTING GROUP S.R.L. poate fi contactat rapid, direct si efectiv  la adresa sa de sediu, respectiv Bd. Dimitrie Pompei nr. 9-9A, cladirea 20, et. 8, Bucuresti, sector 2, cod postal 020335 si pe site-ul www.primatv.ro, dupa cum este detaliat la pagina „Contact” a acestui site.

Autoritatea unica de reglementare in domeniul serviciilor media audiovizuale, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii nr. 504/2002 privind audiovizualul, cu modificarile si completarile ulterioare, este Consiliul National al Audiovizualului, avand sediul in Bd. Libertatii nr. 14, sector 5, cod 050706, Bucuresti, Romania si site-ul www.cna.ro.”


Despre PRIMA TV         
Prima TV este postul TV cu cele mai multe reality-showuri şi emisiuni de divertisment din România, dar şi cu cea mai premiată emisiune de umor, Cronica Cârcotaşilor.
 
Istoria Prima TV incepe in 1994.
In primavara anului 1994, CANAL 38 si-a inceput activitatea, ca un post local, cu acoperire pe Bucuresti, putand fi receptionat de mai mult de 30.000 de telespectatori in 1000 de case. Incepand cu 17 decembrie 1997, CANAL 38 s-a transformat in PRIMA TV, post cu acoperire nationala ce incearca sa aduca un suflu nou in audiovizualul romanesc, prin programele unei televiziuni de divertisment, concepute pe modelul retetelor de succes occidental.

La inceputul anului 2000, Prima TV a semnat un parteneriat cu SBS ( Scandinavian Broadcasting Systems).  

Cu o grila de program mereu adaptata conform cerintelor telespectatorilor, cu care are un dialog permanent, si in raport cu noile achizitii si productii proprii pe care postul le realizeaza, Prima TV transmite cele mai bune programe de pe piata audiovizualului romanesc, in scopul reflectarii asteptarilor unei cat mai largi audiente. Prima TV reprezinta un proiect inceput cu 10 ani in urma, a carui finalitate se concretizeaza abia acum, cu dorinta de continua perfectionare artistica si tehnica pe care si-a impus-o nu numai prin nume, incercand sa ofere o alternativa la programele existente, tinand seama de nevoile si dorintele actuale.

Postul a lansat în România cel mai mare reality-show al tuturor timpurilor: "Big Brother", prezent în două serii în varianta autohtonă. Printre emisiunile de mare succes se numara, alaturi de Cronica Carcotasilor, Mondenii, Tradati in dragoste, Schimb de mame, Politia in actiune, Trasniti din NATO, Super Nanny si Nimeni nu-i perfect.

In octombrie 2005, SBS Broadcasting a fost preluata de catre fonduri administrate de societatile Permira si Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR).


In iulie 2007, ProSiebenSat1 a semnat preluarea SBS Broadcasting, creandu-se astfel al doilea mare grup de televiziune din Uniunea Europeana. Acesta este prezent in 13 tari europene, printre care si Romania, numara 24 de canale gratuite de televiziune, 24 de canale platite si 22 de posturi de radio, si este disponibil pentru 77 de milioane de telespectatori.

In decembrie 2013
SBS Broadcasting Media SRL a fost preluata de catre compania romana Graffiti Red.