Seriale
Filme
Minti periculoase (Dangerous minds)
Minti periculoase 12
Titlul original: Dangerous minds
Productie: SUA 1995
Cu: Michelle Pfeiffer, George Dzundza, Bruklin Harris, Renoly Santiago
Regia: John N. Smith
Gen: Drama
Publicitate

Film inspirat de o poveste adevărată, despre o femeie care îşi abandonează cariera de ofiţer de marină pentru a-şi împlini visul de a deveni profesoară de engleză. Dar în liceul din nordul Californiei unde alege să-şi depună cererea pentru preparator, viaţa de elev nu e deloc uşoară şi nici cea de pedagog. Aşa că, pentru pentru a-i educa pe adolescenţii rebeli şi refractari pe care îi are la clasă, tânăra profesoară va încălca regulile şi va impune altele noi. Nu desconsideră nici o metodă care i-ar putea face să înveţe, dar cel mai important e că reuşeşte să le insufle încrederea în sine, în calităţile şi în potenţialul lor.

Lou Ann Johnson a scris un roman despre această experienţă a ei, "My Posse Don't Do Homework", care a stat la baza scenariului.
Bob Dylan, Dylan Thomas şi Coolio (a cărui piesă "Gangsta' Paradise", în afară de enormul succes pe care l-a avut încă de la lansare şi independent de film, conţine în cele câteva versuri tema principală a filmului) sunt numele cheie în această poveste despre moarte, viaţă şi lecţiile pe care unii dintre noi le învaţă plătind preţul suprem...

Fără să fie original (ideea profesorului bun care reuşeşte să facă ordine într-o şcoală cu elevi din ghetou şi să îi şi ajute să se descurce în viitor a fost folosită pentru prima oară în splendidul, proaspătul încă film din 1967, "Domnului profesor, cu dragoste" cu Sidney Poitier), filmul are scene de forţă şi este credibil, reuşind să nu fie tezist.
Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau