10 festivaluri in Romania la care trebuie sa mergi vara asta

10 festivaluri in Romania la care trebuie sa mergi vara asta

Zilele si serile de vara 2018 vor fi efervescente, pline de culoare, muzica buna va rasuna pe strazi, iar voia buna va fi ordine pe zi. Fie ca ramaneti in orasul vostru sau plecati, intr-o vacanta scurta, la Sibiu, pe litoral, Covasna sau pe langa Bucuresti anul acesta se desfasoara cateva evenimente de neratat. Iata lista noastra scurta cu 10 festivaluri din Romania la care ar trebui sa mergi:

Femei pe Matasari

Cine stie povesti ale capitalei, cunoaste si legatura dintre femei si strada Matasari. Festivalul isi propune sa schimbe perceptia asupra acestei strazi si in fiecare an, din 2010, locul se transforma intr-un spatiu artistic unde au loc concerte, expozitii si targuri. Anul acesta startul se da pe 1 iunie si tine pana duminica, 3 iunie.

Festivalul Waha

Unul dintre festivalurile ce atrag ca un magnet este Waha, asta si datorita peisajului salbatic al padurii din Micfalau, judetul Covasna. Cei care ajung aici in perioada 12-16 iulie vor dansa pana in zori intr-un decor cu hamace, lumanari si zone special amenajate pentru potolirea foamei.

Electric Castle

Clujul este asaltat de mii de turisti in zilele de 18,19, 20, 21 si 22 iulie pentru ca aici are loc cel mai mare festival de muzica electronica din Europa de Est. Totul se intampla langa Castelul Banffy din Bontida ce intregeste atmosfera unica. Daca nu ati ajuns niciodata, vara aceasta rezervati bilete, nu o sa va para rau, este o experienta festivaliera de necomparat! Printre invitati ii veti regasi pe: Damian Marley, Jessie J, London Grammar, Mura Masa, Richie Hawtin, Excision, Groove Armada (Dj Set), The Bloody Beetroots, St Germain, Nothing But Thieves, Alison Wonderland, Little Big, Kensington, JP Cooper, Wolf Alice, The Horrors, San Holo, Nastia, Fakear, London Elekricity, Northlane, Cancer Bats, Dubioza Kolektiv, Kris Kros Amsterdam, Subcarpati, Vita de Vie, OCS, Vunk, Class, Hospitality, Guilty Pleasures, Hungarian Opera Orchestra.

Festivalul Garana

Nicio vara fara Festivalul Garana ce se tine anul acesta in perioada 12-15 iulie. Este cel mai mare festival de jazz in aer liber din Europa de Est si din cea Centrala. Acordurile sublime de jazz se vor auzi intr-unul dintre cele mai frumoase cadre natural din Caras-Severin. Indrazniti sa evadati din rutina, fie si pentru o zi, ca sa va bucurati de muzica buna!

Festivalul de film “Anonimul’’

Delta Dunarii se transforma intr-o scena a proiectiilor cinematografice. In acest colt salbatic de natura se desfasoara in fiecare an Festivalul International de Film Independent ,,Anonimul’’. Daca sunteti pasionati de arta filmului, evenimentul are loc in perioada 6-12 august la Sfantul Gheorghe in judetul Tulcea.

Festivalul International de Teatru

Sibiul gazduieste Festivalul International de Teatru. Timp de 10 zile, strazile orasului vor capata culoare si vor fi animate de zeci de spectacole, concerte, ateliere si expozitii. Daca ati programat un concediu in Sibiu, amanati-l pana pe 8 iunie, data la care incepe editia din acest an.

Summer Well

In luna august, in zilele de 11 si 12, Domeniul Stirbey este gazda unuia dintre marile evenimente din vara aceasta, Summer Well. Artistii anuntati pentru editia din 2018 sunt: Cigarettes After Sex, The Kooks, Rationale, Justice, Kodaline, HMLTD, Bastille, Tom Grennan, Isaac Gracie.

Street Delivery

Street Delivery elibereaza de masini cate o strada din marile orase ale Romaniei si o reda locuitorilor sai. Anul acesta, in weekend-ul 15-17 iunie, in Bucuresti strada Arthur Verona va ispiti locuitorii orasului lui Bucur cu mici colturi unde sa isi testeze creativitatea, zone cu obiecte handmade sau standuri cu preparate delicioase

viewscnt

Din aceeași categorie