10 locuri din Romania pe care oricine trebuie sa le viziteze

10 locuri din Romania pe care oricine trebuie sa le viziteze

Muntii Piatra Craiului

In culoarul Rucar-Bran se inalta semeti, cu crestele lor zvelte, din stanca dura, Muntii Piatra Craiului. In lumea alpinistilor, Craii sunt recunoscuti pentru dificultatea traseelor, dar asta nu ii impiedica sa isi depaseasca limitele in cel mai frumos masiv din tara noastra. Cel mai inalt punct al Muntilor Piatra Craiului este varful La Om, cunoscut ca Piscul Baciului, cu o altitudine de 2.238 de metri.

Cetatea Poenari

Includeti in itinerarul din primavara aceasta si Cetatea Poenari. Este un loc spectaculos, iar privelistea asupra Cheilor Argesului, Barajului Vidraru si Muntilor Fagaras merita sa urcati cele 1480 de trepte ale cladirii! Cetatea lui Negru Voda, construita in secolul al XIV-lea, se afla langa localitatea Arefu, aproape de baraj.

Runcu

In judetul Dambovita, la aproximativ 2 ore de Bucuresti se afla o comuna de vis numita Runcu. Pitita intre dealuri si paduri, comuna de pe valea Ialomicioarei este o splendoare. Cei care se incumeta sa urce pana la Runcu se vor minuna de privelistile panoramice asupra satelor din jur si vechii granite de la miazanoapte din Bucegi. Popositi si la pensiunea Potcoava, au cei mai blanzi cai din lume, cei din rasa Halfinger.

Valea Vaserului, Maramures

Maramures plai cu flori! De departe este una dintre cele mai frumoase regiuni din Romania, iar Valea Vaserului este un magnet pentru turisti. Ce ii atrage in aceasta vale? Plimbarea cu Mocanita, trenul cu abur care circula pe o distanta de 22 de kilometric, intr-o zona salbatica, cu peisaje desprinse de pe National Geographic.

Bucovina

Sarbatorile in Bucovina se transforma in ceva magic. In aceasta regiune frumoasa traditiile sunt respectate cu sfintenie la fiecare sarbatoare romaneasca. Plaiurile bucovinene sunt locurile preferate de mioarele romanesti, pazite de aprigul ciobanesc de Bucovina. Fotografii din toata lumea aleg aceste meleaguri binecuvantate pentru a fotografia minunatiile unice ale acestei zone: biserici arhaice din lemn, pasuni bogate si munti inalti.

Transfagarasan

Sau DN7C este una dintre cele mai spectaculoase sosele din Romania, incercata, cu pedala pe acceleratie, la maxim si de cei de la Top Gear. Drumul serpuieste printre Muntii Fagaras ca sa lege doua regiuni istorice, Muntenia si Transilvania. Aveti drum intins, 90 de kilometri construiti cu truda de catre armata romana, in perioada 1970-1974. Cel mai inalt punct al soselei montane este la Balea Lac, 2.034 de metri. Este depasita, in prezent, de Transalpina, cea mai inalta sosea, in Pasul Urdele cu 2.145 de metri.

Delta Dunarii

Vara este mult prea cald si aveti toate sansele sa va piste tantarii, asa ca primavara este cel mai potrivit anotimp in care sa vizitati Delta Dunarii. Copacii se trezesc la viata, nuferii creeaza o simfonie de culoare, stuful se inalta semet prin apa, iar pasarile se intorc din tarile calde.

Viscri

In inima Transilvaniei se afla un sat pitoresc ce l-a impresionat si pe Printul Charles al Marii Britanii, satul Viscri. Aceasta asezare pastreaza farmecul de odinioara, iar biserica fortificata a devenit un adevarat simbol al comunitatii sasesti. Lacasul de cult a fost realizat in secolul al XIII-lea si a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Poiana Narciselor

In fiecare primavara, natura reinvie intr-o mica poiana din Dumbrava Vadului oferind un adevarat spectacol parfumat, plin de culoare. La o distanta de 60 de kilometri, Poiana Narciselor se intinde pe sute de hectare, ca sa isi rasfete oaspetii cu un covor inmiresmat in luna lui mai.

Pasul Tihuta

Pasul Tihuta a fost sursa de inspiratie si pentru Abraham Stoker cu al sau roman intitulat ,,Dracula’’, iar azi locul a devenit foarte popular printre turisti. Cu legende sau fara, Pasul Tihuta ramane una dintre cele mai dificile trecatori din muntii Europei, dar merita sa faceti un drum pana aici.

viewscnt

Din aceeași categorie