7 gustari sanatoase care iti taie pofta de rontait

7 gustari sanatoase care iti taie pofta de rontait

Introducerea unor gustari sanatoase in meniul zilnic, de exemplu in pauzele de masa la seviciu, la scoala, la film sau in timp ce realizezi un proiect, contribuie la mentinerea greutatii si la prevenirea unor afectiuni asociate cu alimentatia necorespunzatoare.


Stim cu totii ca, atunci cand nu avem timp, preferam covrigeii, snacks-uri, batoane energizante cu mult zahar, dar aceste obiceiuri nesanatoase nu ne furnizeaza energia de care avem nevoie. Din contra, odata asimilata bomba calorica, energia organismului atinge un maximum ca pe urma sa scada drastic, de aceea si oboseala acuta resimtita dupa aceste ‘’crantanele’’.

Dar exista cateva gustari sanatoase care ne vor lua gandul de la acele alimente procesate si care ne vor tine de foame pana la prima masa echilibrata. Regula de baza, pentru a ne mentine silueta, e ca fiecare gustare sa nu depaseasca 100 -150 de calorii.

Boabele de soia

In Orient este un aliment des consumat, si asta, datorita cantitatii de proteina, fiind recomandat in dietele vegetariene. Daca cunoasteti gustul si va plac boabele de soia prajite, sa stiti ca 50 de grame din acest super-aliment contin 113 calorii. Pot fi cumparate direct ambulate sau le puteti lua vrac si ambala acasa in portii mici pe care sa le luati la serviciu, la sala de sport, la scoala.

Legumele crude

Morcovi, telina, ardei, rosii pot fi consummate ca atare, alaturi de 2 linguri de hummus pregatite de acasa, in casserole cu compartimente diferite. Asa nu veti alerga prin oras, in pauza de masa, dupa mancare si nici nu veti comanda pizza de pe internet. Iar vitaminele si mineralele va vor mentine un tonus general optim pentru ultimele ore la serviciu.

Fructele oleaginoase

Fructele oleaginoase, caju, migdale, alune, si-au dovedit proprietatile excelente pentru o nutritie echilibrata. Un pumn din aceste fructe miraculoase va asigura necesarul optim de acizi esentiali omega 3 si nu permit scaderea nivelului glicemic, raspunzator pentru starea de obosela. Pentru ca au si foarte multe calorii nu depasiti 13-30 de bucati sau 25 de grame daca faceti un mix intre semnite de dovleac, fistic, nuci, alune de padure etc.

Fructe proaspete

Este timpul cireselor, iar continutul mare de apa va ajuta rinichii sa functioneze perfect si au destul de putine calorii. Un bol potrivit de cirese ar trebui sa puna pe fuga senzatia de foame, mai ales daca nu s-a facut ora pentru pauza de masa ori sunteti in intarziere cu niste dosare. Desigur puteti opta si pentru un mar, un pahar cu zmeura, un strugure sau o banana, orice va place, dar in cantitati moderate pentru ca zaharurile din fructe pot duce la ingrasare.

Iaurtul, chefirul sau sana

Acestea contin surse de proteine necesare pentru refacerea rezervelor de energie din corp, dar si furnizori de probiotice si minerale. Pentru o digestie buna puteti amesteca in iaurt cereale fara zahar, ori fructe.

Fructele uscate sau fructele deshidratate

Fructele uscate au un indice glicemic ridicat si aduc si multe calorii, dar consummate cu precautie, 2,3 smochine, 2 curmale, va pot lua gandul de la acei biscuiti cu crema care, fara indoiala, au triplu de calorii. Daca detineti un aparat de deshidratat puteti usca dumneavoastra, acasa, fructele de sezon. Depozitate in pungi de hartie pot fi folosite si cateva luni. In special iarna sunt de mare ajutor, obtinand astfel o gustare sanatoasa.

Sucul de legume si fructe

Daca ratati mereu micul dejun si ajungeti la serviciu lipsite de energie si cu o pofta de nestavilit de merdenele, biscuiti, gogosi, cornuri ori alte ,,obiceiuri nesanatoase’’faceti-va timp pentru a pregati un suc de legume. Aveti nevoie de doar 5 minute pentru a pune in blender telina, morcov, mar, lamaie sau orice alte legume sau fructe care va plac si gata: aveti o ‘’bomba’’ de sanatate. Puteti pune intr-un recipient ca sa aveti masa asigurata in drum spre munca, daca timpul va preseaza. Acest preparat bogat in carbohidrati, antioxidanti si vitamine va asigura nutrientii necesari pentru o sanatate de fier.

viewscnt

Din aceeași categorie