Bei in fiecare zi cel putin o bere? Uite cu cat iti scurteaza viata acest obicei

Bei in fiecare zi cel putin o bere? Uite cu cat iti scurteaza viata acest obicei

Chiar si o singura doza de alcool pe zi poate sa iti scurteze viata semnificativ de mult, arata cele mai recente studii.

O cercetare ce a colectat informatii de la peste 600.000 de persoane scoate la iveala faptul ca cei care consuma in fiecare zi alcool isi scurteaza viata cu pana la 6 luni.

Cresterea consumului de alcool dupe la scurtarea vietii pentru foarte multi tineri din ziua de astazi. In functie de cantitatea de alcool cu care este obisnuit corpul, acesta poate ceda chiar si cu 5 ani mai devreme decat ar fi normal.

Oamenii de stiinta au cercetat obiceiurile legate de consumul de alcool ale oamenilor din 19 tari si au calculat cu exactitate cat de mult afecteaza longevitatea. Limita sub care sanatatea ar putea sa nu fie afectata este de pana la 5 doze de alcool pe saptamana.

Principalele riscuri pe care le ridica un consum constant de alcool sunt: infarct, hipertensiune, probleme de inima, anevrism.

Studiul Universitatii Cambridge arata ca cei care consuma 10-15 doze de alcool pe saptamana pierd chiar pana la doi ani din viata, iar cei care depasesc limita de 18 doze, chiar si 5 ani.

Pe de alta parte, un studiu danez arata ca un consum moderat de alcool, de 3-4 ori pe saptamana, duce la scaderea riscului de a dezvolta un diabet de tip 2.

Recomandarile specialistilor in domeniu, din Marea Britanie, sunt de a consuma pana la 14 unitati de alcool pe saptamana pentru ca sanatatea sa nu fie afectata. Acest lucru e echivalentul a sase bauturi alcoolice pe saptamana. In tari precum Italia, Portugalia si Spania recomandarile specialistilor sunt chiar cu pana la 50% mai restrictive, insa in Statele Unite cercetatorii sustin ca se poate consuma chiar si dublu fata de recomandari.

Victoria Taylor este unul dintre cercetatorii care a participat la studiile realizate in Marea Britanie si sustine ca aceste limite nu trebuie insa atinse prea des: „Trebuie sa intelegem ca recomandarile specialistilor sunt limitele maxime care ar putea fi atinse, nu targeturi. Trebuie sa bem mult sub aceste limite pe care le-au relevat studiile. Concluziile studiului sunt simple: cu cat bei mai putin alcool, cu atat ai potentialul sa traiesti mai mult si mai sanatos, fara probleme cardiovasculare”, a declarat Victoria Taylor pentru Daily Mail.

viewscnt

Din aceeași categorie