Cea mai simpla cura de detox: scapa intr-o luna intreaga de ingredientul care te face gras, urat si batran

Cea mai simpla cura de detox: scapa intr-o luna intreaga de ingredientul care te face gras, urat si batran

Cura de detox nu este si nu ar trebui sa fie un moft, ci o modalitate de revitalizare, refacere a organismului si un mod de intinerire.

Cateodata nu este de ajuns doar sa renuntam cu strictete la alimente, sa introducem sucuri naturale si sa tinem post. Pentru un stil de viata cat mai sanatos, pe termen cat mai lung, este nevoie si de cura de detoxifiere.

Renuntarea cu strictete la multe alimente poate duce pe termen lung la probleme de sanatate, precum oboseala, ameteli, scaderea glicemiei, stare de rau si multe altele. Insa, exista un ingredient care cu siguranta ne mentine supraponderali, ne arata mai urati si mai batrani. Acest ingredient este zaharul, asadar, cura de detoxifiere de zahar este una dintre cele mai simple si eficiente metode de a scapa de kilogramele in plus.

Detoxul de zahar duce inevitabil la pierderea in greutate, la obtinerea unei stari de bine pe durata intregii zile si la o sanatate de invidiat. Zaharul este unul dintre principalele cauze ale bolilor de inima, afectiunilor pielii si a imbatranirii premature.

Mai grav este ca zaharul provoaca dependenta, una foarte rapida si nociva, s-ar putea spune. Zaharul da o stare de bine, un sentiment de fericire, care trece repede, iar organismul incepe sa aiba nevoie de si mai mult zahar pentru a ajunge la acelasi nivel de fericire. Practic, zaharul functioneaza ca un drog, el induce stari foate similare cu cele date de unele droguri, dupa cum arata mai multe cercetari. Mai mult, Robert Lusting, profesor de pediatrie si membru al Institutului pentru Studii Politice de Sanatate din cadrul Universitatii din San Francisco, California, a afirmat ca 10% din populatia Americii este dependenta de zahar.

Iar lucrurile sunt ingrijoratoare peste tot in lume, mai ales ca zaharul nu este doar in torturi, ci si in multe alte alimente, fiind folosit pentru puterea sa de conservare. Astfel, alimente comune, precum paine, iaurt, sosuri pentru salata pot contine zahar. Asadar, ingeram zahar fara sa vrem aproape la fiecare masa.

Pentru ca detoxifierea de zahar sa functioneze complet, este nevoie sa se elimine zaharul in totalitate. Atat adultii, cat mai ales copiii, marii consumatori de dulciuri, pot beneficia de rezultatele pozitive ale acestei cure. Pe langa scaderea in greutate, aspectul fizic devine mai radiant, iar starea de sanatate se modifica vizibil in doar cateva zile.

Ca regula de baza in aceasta cura este eliminarea totala a zaharului. Nu functioneaza un control deosebit asupra alimentelor cu zahar in dieta, ci doar eliminarea totala atat a dulciurilor, cat si a alimentelor cu continut de zahar. Dupa cateva zile de cura, veti experimenta noi gusturi, precum zaharurile naturale din fructe si legume.

Este important ca in primele trei zile sa nu se consume nici zaharuri adaugate, dar nici zaharuri naturale, precum fructe si legume dulci sau cu continut de amidon, precum mazare, porumb, cartof dulce, cereale. Se evita, de asemenea, lactatele si consumul de alcool. Se consuma legume proaspete, proteine si grasimi sanatoase.

De asemenea, in aceasta cura nu sunt permisi nici indulcitorii artificiali, de multe ori la fel de daunatori ca zaharul. Se consuma multa apa, ceai fara alcool,cafea neagra.

Ca exemplu de zi de cura de detox de zahar se pot consuma la micul dejun trei oua, gatite dupa preferinte. La pranz se consuma carne de pasare de tara, peste, branza tofu, salata verde, iar la cina legume inabusite precum broccoli, spanac, etc. Gustarile pot contine nuci si felii de ardei cu humus.

Dupa primele trei zile, in prima saptamana de cura se pot adauga cu a patra zi si legume mai dulci, precum morcovi sau o gustare de biscuiti cu fibre. In plus, este permis consumul a trei pahare de vin rosu in aceasta prima saptamana, mai mult pentru intarire decat pentru placere.

In a doua saptamana se pot adauga si produse lactate, dar si legume cu continut de amidon. Din a treia saptamana se adauga si cereale, precum orz, quinoa, fulgi de ovaz, dar si fructe dulci, precum struguri si clementine. In cea de-a treia saptamana se poate consuma un singur pahar de vin rosu si cateo bucata de ciocolata neagra zilnic.

Incepand cu saptamana a patra se poate consuma atat orez, cat si paine, in plus fata de biscuitii cu fibre, iar consumul de vin rosu poate ajunge la cinci pahare pe saptamana. Dupa 31 de zile cura se poate considera a fi incheiata, insa este nevoie de intretinere. Chiar daca este permis un consum redus de inghetata sau prajitura, este important sa nu exageram. Iar dupa cele 4 saptamani orice fruct este permis, ceea ce va face mentinerea mult mai usoara.

Cura de detoxifiere de zahar poate duce la pierderea in greutate, intre 5 si 20 de kilograme, in functie de gradul de dependenta si greutate. Pe langa slabire, cei mai multi experimenteaza o stare mai buna, piele mai stralucitoare, stari interioare mai echilibrate.

Inceperea curei poate aduce cu sine cateva senzatii neplacute, precum oboseala, manie sau ameteala, stari de sevraj. Dupa aproximativ 3-5 zile toate aceste stari dispar. Este importanta hidratarea, iar atunci cand exista senzatia de lesin se poate sa o eliminati cu o bucata dintr-un fruct.

Totusi, este bine ca persoanele cu diabet, sportivii de performanta si femeile insarcinate sa consulte medicul specialist inainte de a incepe aceasta cura. In plus, pe langa un plan bine stabilit, orice schimbare are nevoie de spijinul familiei si prietenilor.

viewscnt

Din aceeași categorie