Comentariile negative de pe Facebook si Instagram cresc riscul de depresie

Comentariile negative de pe Facebook si Instagram cresc riscul de depresie

Rezultate suprinzatoare ale unui studiu despre utilizarea social media. Se pare ca utilizarea Facebook si Instagram ne poate aduce mai aproape de depresie.

Utilizatorii de Facebook si Instagram care primesc comentarii negative au risc mai mare cu pana la 20% sa sufere de depresie. Partea interesanta este ca nici numarul mare de like-uri sau restul comentariilor pozitive pe care le primesc nu au efect in sens invers.

Tot mai multe date arata ca retelele de socializare nu ne vad bine la psihic si la starea de spirit. Faptul ca vedem fotografii cu ceilalti in momentele lor cele mai fericite nu ne face pe noi sa devenim mai fericiti, numarul de like-uri mare de la o postare nu ne inveseleste de asemenea, dar nici chiar comentariile pozitive nu ne pot imbunatati starea de spirit. Mai mult, un singur comentariu negativ ne poate duce chiar si pana la depresie.

Cercetatorii au efectuat un studiu pe 1179 de tineri cu varste intre 18 si 30 de ani. Tinerii au fost intrebati sa estimeze cat la suta din interactiunile lor de pe site-urile de socializare sunt pozitive, dar si despre diferite simptome care sunt specifice depresiei.

„Interactiunile negative cantaresc mult mai mult decat cele pozitive pe un site de socializare. Este ca la scoala: daca ai patru materii la care inveti, cu siguranta cea mai multa energie dar si stres sunt legate de cea la care ai nota cea mai mica.”, a declarat pentru Daily Mail DR Schoenbaum.

Sursa citata a mai precizat ca acest studiu releva frustrarea dar si problemele de ordin psihologic pe care le poate genera social media.

viewscnt

Din aceeași categorie