Copiii si animalele, prieteni de nadejde

Copiii si animalele, prieteni de nadejde

O lecţie de blândeţe, bunătate şi iertare. Asta au învăţat copiii în Sâmbăta Mare de la animalele din adăpostul pentru cai „Steaua Speranţei” din Capitală. Este un loc în care acum necuvântătoarele sunt fericite. În trecut, însă, au cunoscut durerea extremă. Unele dintre ele au fost atât de chinuite de om încât au fost la un pas de moarte. Este timpul să conştientizăm că animalele fac parte din viaţa noastră, că ne sunt prietene şi, de asemenea, să le transmitem acest lucru şi copiiilor noştri. Spune STOP Indiferenţei! Fii tu schimbarea!

Aceşti doi cai au ajuns în adăpostul Steaua Speranţei în urmă cu trei zile. Au fost preluaţi de pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, plini de paraziţi. Sunt foarte slabi, dar, din fericire, au o stare generală bună. Mircea a fost foarte impresionat când i-a văzut. Băieţelul are 9 ani şi vine des la adăpostul pentru cai. Părinţii i-au spus că animalele care au fost maltratate se vindecă mai uşor în prezenţa copiilor.

Îngrijitorii de la Steaua Speranţei sunt tare fericiţi când văd că cei mici trec pragul adăpostului şi încearcă să-i înveţe cât mai multe lucruri despre animale.

La început, Renatei i-a fost cam teamă să-i dea morcovi poneiului Snoopy. În cele din urmă, după ce mama ei, prezentatoarea Focus Prima TV, Livia Graur, i-a explicat că animalele ne sunt prietene, fetiţa a avut curaj inclusiv să ia lecţii de echitaţie.

Toate animale de la Steaua Speranţei, caii, poneii, lamele şi câinii, au trecut cândva prin chinuri groaznice din cauza omului. Această fată vine cam de două ori pe an să le aducă cailor morcovi şi mere. Speră ca autorităţile să ia măsuri astfel încât abuzurile asupra necuvântătoarelor să se sfârşească odată pentru totdeauna şi în România.

În România, copiii învaţă să iubească animalele numai dacă părinţii părinţii îşi doresc acest lucru. În Statele Unite, spre exemplu, în mai multe şcoli, în fiecare săptămână, celor mici le sunt prezentate poveştile animalelor din adăposturi.

Tot peste ocean, frecvent, cei mici sunt duşi în adăposturile de stat şi puşi să le citească poveşti câinilor care au fost chinuiţi. Psihologii suţin că prin astfel de activităţi cei mici învaţă să respecte orice formă de viaţă şi mai ales să ajute.

Este timpul să ne creştem copiii într-o ţară normală, în care cei ce bat până la moarte animalele să fie pedepsiţi şi să nu ne pună în pericol şi pe noi. Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia prin care cerem pedepse mai mari pentru cei care maltratează necuvântătoarele şi o poliţie a animalelor funcţională. Spune STOP Indiferenţei! Fii tu schimbarea!

viewscnt

Din aceeași categorie