Cum afectează lenjeria de pat starea de spirit a unei persoane? (P)

Dacă ai dezordine în lucruri sau în casă cu siguranţă nici starea ta de spirit nu va fi una în regulă. Pentru aceasta îţi oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să te simţi confortabil şi relaxat. Este important să faci ordine în apartament, să ai o zonă în care să te simţi liniştit după o zi de muncă grea, în care să vezi doar lucrurile pe care le iubeşti (ca de exemplu o pictură sau o fotografie frumoasă) şi astfel să uiţi de stresul şi frustrările acumulate peste zi.

Încearcă să renunţi la gândurile negative, la amintirile neplăcute şi fă tot posibilul să ai sentimente pozitive. Respectă orele de somn şi trezeşte-te cu lumină naturală deoarece aceasta are un efect foarte bun asupra stării de spirit dimineaţa, după ce deschizi ochii.

Alege să dormi într-o lenjerie de pat de calitate, confortabilă, aceasta te va ajuta să ai un somn bun şi liniştit în timpul nopţii. Închide ochii puţin şi imaginează-ţi că ai o pilotă moale şi călduroasă sau o cuvertură de pat din blană artificială sau catifea, ce alungă monotonia din casă. Pe podea pune un covor moale pe care să calci cu picioarele goale atunci când te dai jos din pat, să ai senzaţia plăcută de căldură şi nu de frig (care te-ar putea stresa dimineaţa).

Pentru a avea un somn bun trebuie să speli lenjeria de pat în fiecare săptămână, pentru a scăpa de praf, mirosuri, murdărie, microbi şi bacterii, ce pot provoca o stare rea, de disconfort la dormit. Nu lăsa patul dezordonat peste zi, înlocuieşte lenjeria de pat dacă aceasta este murdară, pregăteşte patul înainte de a merge la culcare seara, cu siguranţă dacă vei dormi într-o lenjerie şifonată nu va fi plăcut şi nici nu-ţi va crea o stare bună de spirit şi de sănătate (deoarece somnul este important în recuperarea ta).

Aruncă un ochi peste colecţia Lenjerii de pat de pe CumparaMisim.ro pentru a experimenta o lenjerie de pat de calitate, indiferent de produsul ales. De asemenea, tot pe site-ul respectiv poţi admira modele frumoase de cuverturi pentru pat simplu sau dublu, matlasate, din bumbac sau catifea.

Una din cele mai bune lenjerii de pat este cea fabricată din bumbac satinat deoarece este moale şi mătăsoasă, are nuanţe de culori frumoase, saturate, deosebite. O astfel de lenjerie de pat creează o atmosferă specială şi dă o notă de lux în dormitor. Drapajul ei este frumos, are un aspect fin, lucios şi este plăcută la atingere. În plus, această lenjerie este rezistentă la frecare, presare şi spălări repetate, este răcoroasă, absoarbe transpiraţia şi umezeala. Colecţia cuprinde şi lenjerii pentru pat din materiale mai uşoare decât materialele tradiţionale şi care oferă o senzaţie confortabilă pe piele. Se remarcă şi lenjeriile pentru pat din alte fibre naturale decât bumbacul, precum sunt lenjeriile din in, bambus sau mătase. Lenjeriile de pat din fibră de bambus sunt catifelate, moi ca mătasea şi rezistente la spălare. Se remarcă prin densitatea ţesăturii şi durabilitate.

Foarte important pentru starea de spirit a unei persoane este culoarea lenjeriei de pat, de aceea alegerea ei se face cu atenţie şi răbdare, deoarece nuanţele au un impact diferit asupra stării sufleteşti şi emoţionale. Cercetătorii nu recomandă culorile închise, întunecoase, negrul, deoarece acestea strică starea de spirit şi nu sunt bune pentru sistemul nervos. În general culorile calde şi luminoase sunt cu efect calmant, liniştitor.

Când vine vorba de culori, cele mai potrivite lenjerii de pat sunt în nuanţele de albastru şi verde deoarece acestea relaxează şi oferă un somn liniştitor. Verdele smarald dă curaj, stârneşte imaginaţia, de aceea este o alegere bună pentru cei care se iubesc sau sunt căsătoriţi. Galbenul şi oranjul pot îmbunătăţi starea de spirit şi pot elimina starea de anxietate, stres şi nesiguranţă.

Persoanele care suferă de obezitate nu trebuie să aleagă culoarea oranj deoarece aceasta stimulează pofta de mâncare. Rozul este o culoare perfectă pentru persoanele care au o stare depresivă sau suferă de anxietate, deoarece îmbunătăţeşte starea de dispoziţie, ca şi violetul, şi astfel poate preveni disconfortul psihic în viitor. Dacă luăm în calcul şi varietatea de imprimeuri (ex. simboluri, flori, fluturi, desene 3D, motive geometrice, etc.), aici gusturile nu se discută, fiecare va alege un model care să-i placă şi care să-i aducă bucurie în suflet.

viewscnt

Din aceeași categorie