FoodPro Preloader

Cum afectează lenjeria de pat starea de spirit a unei persoane? (P)

Dacă ai dezordine în lucruri sau în casă cu siguranță nici starea ta de spirit nu va fi una în regulă. Pentru aceasta îți oferim câteva sfaturi care te vor ajuta să te simți confortabil și relaxat. Este important să faci ordine în apartament, să ai o zonă în care să te simți liniștit după o zi de muncă grea, în care să vezi doar lucrurile pe care le iubești (ca de exemplu o pictură sau o fotografie frumoasă) și astfel să uiți de stresul și frustrările acumulate peste zi.

Încearcă să renunți la gândurile negative, la amintirile neplăcute și fă tot posibilul să ai sentimente pozitive. Respectă orele de somn și trezește-te cu lumină naturală deoarece aceasta are un efect foarte bun asupra stării de spirit dimineața, după ce deschizi ochii.

Alege să dormi într-o lenjerie de pat de calitate, confortabilă, aceasta te va ajuta să ai un somn bun și liniștit în timpul nopții. Închide ochii puțin și imaginează-ți că ai o pilotă moale și călduroasă sau o cuvertură de pat din blană artificială sau catifea, ce alungă monotonia din casă. Pe podea pune un covor moale pe care să calci cu picioarele goale atunci când te dai jos din pat, să ai senzația plăcută de căldură și nu de frig (care te-ar putea stresa dimineața).

Pentru a avea un somn bun trebuie să speli lenjeria de pat în fiecare săptămână, pentru a scăpa de praf, mirosuri, murdărie, microbi și bacterii, ce pot provoca o stare rea, de disconfort la dormit. Nu lăsa patul dezordonat peste zi, înlocuiește lenjeria de pat dacă aceasta este murdară, pregătește patul înainte de a merge la culcare seara, cu siguranță dacă vei dormi într-o lenjerie șifonată nu va fi plăcut și nici nu-ți va crea o stare bună de spirit și de sănătate (deoarece somnul este important în recuperarea ta).

Aruncă un ochi peste colecția Lenjerii de pat de pe CumparaMisim.ro pentru a experimenta o lenjerie de pat de calitate, indiferent de produsul ales. De asemenea, tot pe site-ul respectiv poți admira modele frumoase de cuverturi pentru pat simplu sau dublu, matlasate, din bumbac sau catifea.

Una din cele mai bune lenjerii de pat este cea fabricată din bumbac satinat deoarece este moale și mătăsoasă, are nuanțe de culori frumoase, saturate, deosebite. O astfel de lenjerie de pat creează o atmosferă specială și dă o notă de lux în dormitor. Drapajul ei este frumos, are un aspect fin, lucios și este plăcută la atingere. În plus, această lenjerie este rezistentă la frecare, presare și spălări repetate, este răcoroasă, absoarbe transpirația și umezeala. Colecția cuprinde și lenjerii pentru pat din materiale mai ușoare decât materialele tradiționale și care oferă o senzație confortabilă pe piele. Se remarcă și lenjeriile pentru pat din alte fibre naturale decât bumbacul, precum sunt lenjeriile din in, bambus sau mătase. Lenjeriile de pat din fibră de bambus sunt catifelate, moi ca mătasea și rezistente la spălare. Se remarcă prin densitatea țesăturii și durabilitate. 

Foarte important pentru starea de spirit a unei persoane este culoarea lenjeriei de pat, de aceea alegerea ei se face cu atenție și răbdare, deoarece nuanțele au un impact diferit asupra stării sufletești și emoționale. Cercetătorii nu recomandă culorile închise, întunecoase, negrul, deoarece acestea strică starea de spirit și nu sunt bune pentru sistemul nervos. În general culorile calde și luminoase sunt cu efect calmant, liniștitor.

Când vine vorba de culori, cele mai potrivite lenjerii de pat sunt în nuanțele de albastru și verde deoarece acestea relaxează și oferă un somn liniștitor. Verdele smarald dă curaj, stârnește imaginația, de aceea este o alegere bună pentru cei care se iubesc sau sunt căsătoriți. Galbenul și oranjul pot îmbunătăți starea de spirit și pot elimina starea de anxietate, stres și nesiguranță.

Persoanele care suferă de obezitate nu trebuie să aleagă culoarea oranj deoarece aceasta stimulează pofta de mâncare. Rozul este o culoare perfectă pentru persoanele care au o stare depresivă sau suferă de anxietate, deoarece îmbunătățește starea de dispoziție, ca și violetul, și astfel poate preveni disconfortul psihic în viitor. Dacă luăm în calcul și varietatea de imprimeuri (ex. simboluri, flori, fluturi, desene 3D, motive geometrice, etc.), aici gusturile nu se discută, fiecare va alege un model care să-i placă și care să-i aducă bucurie în suflet.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU