Cum sa slabesti usor. Alimente care scad pofta de mancare

Cum sa slabesti usor. Alimente care scad pofta de mancare

Cu totii stim cat de dificil este sa slabesti, atunci cand ai cateva kilograme in plus. La fel de dificil poate fi si sa te mentii in forma, mai ales in perioada sarbatorilor. Asadar, daca de Paste ai mancat preparate mai „grele”, acum este momentul ideal sa introduci in meniul tau cateva alimente usoare si sanatoase, care scad pofta de mancare si care te vor ajuta sa ajungi la kilogramele dorite. Iata care sunt aceste alimente:

Semintele de in

Poti sa le incluzi in salate, smoothie-uri sau in compozitia aluatului (inlocuiesc cu succes ouale), de exemplu. Este indicat sa le mananci macinate – fie le cumperi asa, fie la macini tu, folosind rasnita de cafea sau un blender. Semintele de in contin multe vitamine si minerale, sunt bogate in Omega 3, precum si in fibre. Daca sunt consumate in mod constant, acestea ajuta la scaderea colesterolului, la reglarea nivelului de zahar din sange, la reglarea tranzitului intestinal, precum si la reducerea inflamatiilor. Nu in ultimul rand, acestea contribuie semnificativ la reducerea apetitului.

Ciocolata neagra

Atunci cand spui „dieta”, te gandesti inevitabil la o farfurie in care se regasesc numai alimente neprocesate, cat mai multe legume si fructe, nicidecum patratele de ciocolata. Ei bine, daca este consumata cu moderatie, ciocolata neagra ne poate ajuta sa ne mentim in forma. Aceasta contine multe grasimi sanatoase si acizi grasi monosaturati, care incetinesc ritmul de absorbtie al zaharului in organism. In plus, gustul dulce amarui te va face sa mananci mai putina mancare dulce, sarata si grasa. Asigura-te insa ca alegi ciocolata care contine cel putin 70% cacao.

Migdalele

In ceea ce priveste migdalele, acestea sunt la randul lor o sursa bogata in antioxidanti, vitamina E si magneziu. Ele reduc colesterolul si pofta de mancare, fiind un ajutor de nadejde in orice dieta. Pe langa asta, ele sustin activitatea intelectuala datorita riboflavinei si L-carnitinei, mentin sanatatea pielii, a dintilor si a oaselor, reduc inflamatia si sunt utile in prevenirea bolilor de inima.

Alimentele de mai sus te vor ajuta sa ai un stil de viata echilibrat si sa ajungi la greutatea dorita, cu mentiunea ca acestea sa fie consumate constant. Pe cat posibil, incearca sa le incluzi in meniul tau zilnic, in cantitati mici. Daca le vei consuma foarte rar, va fi imposibil sa te bucuri de beneficiile lor. Ca in orice alt aspect al vietii, moderatia este cheia.

viewscnt

Din aceeași categorie