De cate ori trebuie sa te antrenezi pe saptamana pentru a te mentine tanar

De cate ori trebuie sa te antrenezi pe saptamana pentru a te mentine tanar

Stim ca sportul regulat aduce numai beneficii, dar v-ati intrebat vreodata de cate ori ar fi nevoie sa va antrenati pe saptamana pentru a va mentine trupul tanar? Cercetatorii au acum raspunsul.

Secretul tineretii este acum dezvaluit de catre cercetatori: ingrijirea inimiii si a arterelor ajuta la pastrarea unui aspect tineresc, iar acest lucru e posibil doar daca facem miscare cel putin 5 zile pe saptamana.

Un studiu recent citat de Daily Mail arata ca oamenii ar trebui sa faca antrenamente sportive de 4-5 ori pe saptamana pentru a mentine sanatoase inima si arterele. Orice forma de exercitiu sportiv ajuta la incetinirea ritmului de imbatranire, insa mai putin de 4 antrenamente pe saptamana nu pot face diferenta.

Exercitiul regulat mentine arterele suple si imbunatateste circulatia sanguina, lucru foarte bun pentru imina si pentru a te ajuta sa arati mai tanar. Exercitiile ajuta si la mentinerea pielii sanatoase dar si la un nivel crescut de energie.

Cercetatorii din Texas sugereaza ca pentru a mentine intreg sistemul circulator sanatos avem nevoie de cel putin doua ore de sport pe saptamana, impartite in cate jumatate de ora pe zi.

Mai mult, oamenii de stiinta sustin ca exercitiile regulate pot „intoarce timpul” cu adevarat si intineresc de-a dreptul vasele de sange si inima, daca sunt facute regulat.

Arterele sunt principalele vase de sange care alimenteaza intregul copr, sunt elastice si tind sa devina mai rigide cu inaintarea in varsta. Un stil de viata nesanatos poate duce la ingrasarea arterelor si la reducerea eficientei lor, dar si la boli de inima.

viewscnt

Din aceeași categorie