Detoxifierea casei: cum sa scapi de alergenii din locuinta

Detoxifierea casei: cum sa scapi de alergenii din locuinta

Aproximativ 20% din oameni sufera de cel putin o forma de alergie, iar multi altii sunt, pur si simplu, sensibili la diversele toxine din mediul inconjurator.

Fara mucegai in baie


Baia este cel mai predispusa la a dezvolta mucegai, umiditatea reprezentand un mediu propice pentru aparitia acestui alergen. Solutia ideala: instaleaza ventilatie in baie si porneste-o mereu in timp ce faci dus. Lasa usa mereu deschisa, dar si geamul tocmai ca sa reduci umiditatea permitand aerului sa circule. O data pe saptamana, sterge bine toate colturile (de la chiuveta, de la cada, de la toaleta, etc) pe unde ramane, de regula, umezeala, in unele cazuri, chiar apa.

Renunta la odorinzantele de camera

Multe dintre odorizantele de camera contin compusi organici volatili (COV) care se raspandesc in aer si care au capacitatea de a accentua problemele respiratorii. Acesti compusi mai pot, totodata, sa dea inclusiv dureri de cap mai cu seama persoanelor mai sensibile.

Descalta-te de cum intri in casa

80% din bacteriile si alti agenti patogeni introdusi in casa provin de pe talpile incaltarilor noastre. Din acest motiv este indicat sa te descalti de cum intri in casa, depozitandu-ti pantofii intr-un loc separat de restul locuintei si bine aerisit.

Lasa geamurile deschise

Chiar daca aerul de afara nu este exceptional de curat, este indicat sa lasi geamurile deschise sau macar intredeschise pentru a permite circulatia aerului. Evita folosirea aerului conditionat, caci pe filtrele aparatelor sunt depozitate alergeni specifici pe care-i raspandesti in casa odata ce pui in functie instalatia de aer conditionat.

Afla continuarea pe lyla.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie