Dieta revolutionara: trebuie sa mananci mai multa mancare ca sa slabesti. Ce alimente sunt recomandate

Dieta revolutionara: trebuie sa mananci mai multa mancare ca sa slabesti. Ce alimente sunt recomandate

Daca numeri caloriile in speranta ca o sa slabesti, cercetatorii spun ca nu prea ai nicio sansa sa iti indeplinesti obiectivul. Se pare ca secretul unei diete care sa aiba efect sta tocmai in alegerea alimentelor pe care le mananci.

Un studiu recent, citat de Daily Mail, recomanda celor care tin dieta sa nu se infometeze si sa nu tina neaparat o evidenta stricta a caloriilor. Secretul sta tocmai in a avea senzatia de satietate mereu, nu de foame. Acest lucru este posibil tocmai daca mananci mai multa mancare decat inainte, cantitativ, insa trebuie sa alegi alimentele care nu ingrasa si care au o densitate calorica mult mai mica.

Printre alimentele care pot avea acest efect benefic se numara pastele, orezul, fructele si legumele, asa ca ai o paleta larga din care poti alege si poti manca oricat vrei, pana cand te simti satul. Aceste alimente au mai putine calorii pe gram.

Explicatia specialistilor e simpla, sentimentul de satietate este cheia in orice cura de slabire. Tentatia sa mananci un snack nesanatos e mult mai mare daca iti este foame intreaga zi si a fost dovedit ca cei mai multi oameni cedeaza la un moment dat.

Foarte interesant este ca specialistii au facut o comparatie intre legume, fructe si alte snack-suri pe care toti avem tentatia sa le consumam intre mese. De exemplu 588 de grame de broccoli este echivalentul a 51 de grame de ursuleti gumati sau 1425 de grame de telina sunt echivalente cu un pahar de bautura carbogazoasa. 385 de grame de mar echivaleaza cu doar 34 de grame, practic o lingurita, de unt de arahide.

Cu toate astea, numaratul caloriilor nu este secretul dietei. Corpul stie sa iti spuna de cata mancare ai nevoie, tocmai de asta atunci cand ai senzatie de foame trebuie sa mananci, insa alege cu mare atentie alimentele. Nu te limita insa, mananca atat de des si de mult cat simti nevoia daca nu incalci anumite alimente.

viewscnt

Din aceeași categorie