E din nou criză de sânge în spitale! Canicula şi concediile au făcut ca numărul donatorilor să scadă la aproape la jumătate

E din nou criză de sânge în spitale! Canicula şi concediile au făcut ca numărul donatorilor să scadă la aproape la jumătate

E din nou criză de sânge în spitale! Canicula şi concediile au făcut ca numărul donatorilor să scadă la aproape la jumătate. Aşa că, medicii sunt sfătuiţi să amâne intervenţiile chirurgicale care pot fi reprogramate, pentru a fi asigurate urgenţele. Autorităţile vor să organizeze şi campanii pentru stimularea donării de sânge.

Oameni aflaţi la ananghie, bolnavi cronici care au nevoie de transfuzii de sânge sau cei care sunt implicaţi în groaznice accidente rutiere! Toţi riscă să îşi piardă viaţa aşteptând… o pungă de sânge. Numărul donatorilor a scăzut drastic în timpul verii. Şi din cauza caniculei, dar şi pentru că mulţi sunt plecaţi în concediu. Centrele de transfuzii nu au reuşită să facă rezerve pentru perioada de vară, când donatorii sunt tot mai puţini, ceea ce înseamnă că un pacient din patru ar putea să piardă lupta pentru viaţă. Vestea că e criză de sânge a început să se răspândească. Iar oamenii. să sară în ajutor.

În aproape jumătate de oră, cât durtează completare fişelor, plus recoltarea, gândul că o viaţă poate fi salvată cu un efrot atât de mic… primează! Însă chiar dacă procedurile sunt simple, puţini ajung în centre. Deficitul este unul mare, spun medicii. Dacă în medie, pe zi, vin aproape de 200 de persoane, nevoia ar fi de 500 de donatori, ca să fie satisfăcută cererea şi vieţile pacienţilor SĂ NU fie puse în pericol.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI

viewscnt

Din aceeași categorie