Efectul total neasteptat al singuratatii asupra corpului uman. Ce patesti atunci cand nu ai pe nimeni

Efectul total neasteptat al singuratatii asupra corpului uman. Ce patesti atunci cand nu ai pe nimeni

Un studiu recent scoate la iveala efecte neasteptate si de-a dreptul dramatice ale singuratatii asupra corpului uman. Persoanele singuratice tind sa sufere anumite probleme medicale mult mai frecvent fata de cei bine ancorati social.

Singuratatea are efecte negative asupra corpului uman, arata cele mai recente cercetari. Aparent persoanele care locuiesc singure tind sa sufere mai des de probleme inima fata de persoanele care au un camarad. Mai mult, persoanele care sufera de singuratate sunt expuse riscului de anxietate si depresie, de 3 ori mai mult fata de o persoana normala.

Numai in Marea Britanie exista aproape 4 milioane de persoane care sufera de singuratate si declara ca principala companie pe care o au pe parcursul unei zile este cea a televizorului.

Printre datele cercetarii citate de tabloidul britanic Daily Mail se arata si faptul ca persoanele singure ajung mai repede sa aiba probleme de sanatate din cauza unui stil de viata nesanatos, dar si pentru ca sunt mai vulnerabile in a nu urma in mod corespunzator un tratament. Mai simplu spus, persoanele care locuiesc singure au obiceiul sa nu ia la timp medicamentele pentru ca nu are cine sa le reaminteasca acest lucru.

„Atat in cazul barbatilor cat si al femeilor, singuratatea este un puternic semnal de alarma ce poate anunta o moarte prematura, boli mintale grave, calitate scazuta a vietii pacientilor sau probleme cardiovasculare”, declara un specialist pentru Daily Mail.

Din pacate, acelasi studiu arata ca traim intr-o perioada in care numarul persoanelor singure atinge printre cele mai ridicate cote din toata istoria. Printre alte probleme de sanatate cu risc ridicat in randul persoanelor singure se numara si obezitatea. Conectarea sociala scade cu 50% riscul de obezitate in randul persoanelor singure, lucru de-a dreptul impresionant.

Aparent, singuratatea duce si la un stil alimentar haotic si nesanatos, dar si la un intreg stil de viata nepotrivit.

viewscnt

Din aceeași categorie