Evadare de weekend

Dacă încă strângeţi bani pentru vacanţa din această vară şi... nu vă permiteţi mari cheltuieli pentru plecări de weekend în destinaţii străine, de ce să nu încercaţi o evadare, pe două roţi, la margine de Bucureşti. Iar dacă vă gândiţi la o aventură în cadru organizat, atunci avem noi o propunere: competiţiile pentru bikeri, fie ei amatori sau experimentaţi. O variantă este Prima Evadare, un maraton de 55 km, al cărui start se dă în Bucureşti, şi care se termină pe malul lacului Snagov, unde sunt parcurse pajişti, câmpuri, lacuri, sate şi locuri istorice, toate într-o singură zi.

Vara este aproape, iar vremea face toate eforturile ca să ne convingă să ieşim din case în weekend-uri sau chiar după orele de serviciu. Şi cum nu puterm să fugim de fiecare dată în destinaţiile exotice preferate, putem încerca să evadăm în parcuri, în pădurile de la marginea oraşelor, la munte sau de ce nu la mare. În Bucureşti o astfel de opţiune este Pădurea Băneasa, părtaşă în fiecare an la expediţiile aventuroase ale miilor de biciclişti.

Marian lucrează de zece ani în inginerie şi reuşeşte să împace într-un mod frumos pasiunea pentru ciclism cu job-ul său solicitant. Pentru el, să meargă cu bicicleta, căteva ore după muncă, e un mod de relaxare şi în niciun caz un efort. A investit foarte mult în pasiunea sa şi fiecare efort a meritat, spune el.

MARIAN MARIN - biker - Chiar am ajuns campion naţional la amatori, la categoria 30-39, categoria mea. Şi vicecampion naţional la maraton, la mountain bike.... Mă duceam cu bicicleta la serviciu şi mă întorceam pe ea. Aşa îmi făceam antrenamentul şi nu ocupam nici din timpul familiei.

Comunitatea bicicliştilor este din ce în ce mai mare, iar fetele sunt şi ele din ce în ce mai multe. Doina este un foarte bun exemplu. Lucrează într-o multinaţională, organizează competiţii sportive, iar în aceaşi timp şi participă la ele. Ciclismul nu a fost o pasiune din copilărie, la ea s-a dezvoltat în timp după multe, multe antrenamente.

DOINA ŢIŢEI - După mai multe încercări de diferite sporturi, în 2009 m-am gândit la ciclism, Şi nu oricare, ci mounatin bike. Sper să fac asta şi peste 20 de ani. Recunosc! O să cazi. O să te ridici. Iar o să cazi, iar o să te ridici. Dar e foarte frumos să vezi că ajungi în unele locuri în care probabil n-ai fi putut să ajungi altfel.

De dimineaţă şi până seara tarziu, străzile oraşelor au ajuns să fie pline de biciclişti . Şi vorbim aici atât despre oamenii care folosesc bicicleta ca mijloc de transport, cât şi despre cei care o folosesc pentru a-şi staisface hobby-ul. În ultimul timp, însă, oraşele nu mai sunt preferate de pasionaţii de ciclism. Drumurile de munte, pădure sau chiar de ţară sunt acum cele mai iubite de un bike addicted.

Daniel - Aici în pădurea Băneasa este un traseu de 10 km pe care şi noi îl folosim să ieşim la antrenamente atunci când putem. Mai e traseul din Parcul Tineretului pentru cei mai tehnici. Şi pentru cei care mai vor să exploreze, pot să meargă pe traseul de la Prima Evadare, plecând din Bucureşti şi până undeva în Snagov.

Dacă v-am trezit spiritul competiţional, puteţi lua startul la Prima Evadare, pe 8 Mai.

Daniel - Startul concursului se va da de aici, din Pădurea Băneasa. Se parcurge Pădurea Băneasa, se trece peste centură, seamană cumva cu o evadare că centura are un zid. Se parcurge câmpul până la Palatul Ghica din Moara Vlăsiei pe un vechi drum pe care îl folosea familia Ghica să lege cele două palate. Ghica Tei din Bucureşti şi Ghica din Moara Vlăsiei. După care se intră într-o porţiune mai sălbatică din vechii codrii ai Vlăsiei, unde se parcurg aproximativ 30 km prin pădure şi se ajunge la lac, la Snagov, undeva pe o plajă cu iarbă verde unde îi aşteptăm pe toţi.

Dacă v-am făcut curioşi, aflaţi mai multe despre cele mai bune trasee dedicate bikerilor dar şi despre competiţiile care se vor organiza în acest an, în ediţia de mâine a emisiunii All Inclusive Tv, alături de alte informaţii utile şi interesante, de la ora 11.30, aici, la Prima Tv.

viewscnt

Din aceeași categorie