Fiti foarte atenti ce medicamente luati in vacanta! Iata o lista cu substantele interzise in strainatate

Fiti foarte atenti ce medicamente luati in vacanta! Iata o lista cu substantele interzise in strainatate

Nimeni nu isi doreste ca vacanta sa fie stricata de restrictii neasteptate sau neprevazute atunci cand calatorim in strainatate.

Ambalarea pastilelor pentru probleme digestive, a analgezicelor, a celor pentru alergii sau pastilelor de tuse ar parea o idee buna pentru a preveni orice boala neasteptata in timp ce sunteti in vacanta. Dar luarea unei singure pastile, considerate ilegale intr-o tara straina, va poate strica definitiv vacanta, cu riscul amenzilor sau chiar al inchisorii.

Biroul de Externe al Marii Britanii, atentioneaza turistii care au de gand sa ia cu ei o serie de medicamente. Astfel ca pe site-ul GOV.UK, exista o lista intreaga cu substantele interzise. De exemplul, medicamentele antialgice, cum ar fi Tramadol sau codeina, sunt ilegale in Emiratele Arabe Unite, iar turistii pot ajunge la inchisoare.

In Japonia nu aveti voie cu pseudoefedrina, iar Songapore interzice medicamente precum somnifere, tablete anti-anxietate si analgezice.(cu exceptia recomandarilor medicale).

In Indonezia, multe medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala, cum ar fi codeina, pilule de somn si tratamente pentru ADHD sunt ilegale.

In Qatar, medicamentele fara prescriptie medicala, cum ar fi remediile pentru tuse, sunt substante controlate si trebuie sa fie insotite de o reteta.

In Grecia fiecare medicament trebuie pastrat in ambalajul sau original si trebuie sa aveti recomandarea medicului.

Metamizolul sodic (Algocalminul, Quarelin, etc) este interzis in Spania, Filipine, Norvegia, S.U.A, Suedia, Emiratele Arabe.

Japonia, Liban, Filipine si Coreea furazolidona( medicament antidiareic) este interzisa.

Turistii care s-au decis sa viziteze China, si iau cu ei o serie de medicamente, ar trebui sa poarte asupra lor o scrisoare de la medic, parafata si semnata.

Meleagurile exotice din Costa Rica sunt tare ispititoare, insa aveti grija, aici aveti voie cu medicamente numerate, in functie de numarul de zile de concediu.

Inainte de orice calatorie in alta tara verificati site-urile web ale autoritatilor locale, asa veti stii ce medicamente puteti pune in bagaje.

viewscnt

Din aceeași categorie