FoodPro Preloader

Gheorghe Visu: "In timp ce am filmat 'Caini' am invatat un nou termen actoricesc: <mai continut> "

Gheorghe Visu a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că de la Bogdan Mirică, regizorul filmului "Câini", a învățat un nou termen tehnic actoricesc - "mai conținut" - o indicație pentru interpretarea în manieră subtilă a trăirilor personajului său, Hogaș. Filmul Caini va fi difuzat sambata, de la 22:30, la Prima TV

"M-am ales și eu acum cu un termen nou tehnic în privința jocului actoricesc — 'mai conținut'. Eu am întâlnit actori care, dacă trebuiau să râdă și exagerau sau trebuiau să plângă și exagerau, intrau într-o transă așa, nu mai puteau ieși din plâns. Zic eu, nu e o soluție. Chiar și în film, trebuie să trăiești și să fii personajul dar... mai și jucăm", a povestit Gheorghe Visu.

Cum ați primit rolul din "Câini"? Ce v-a făcut să doriți să jucați acel personaj?
Gheorghe Visu: Scenariile ... prinzi ocazia să joci într-un film și joci în el. Cel puțin așa mi se întâmplă mie. Nu sunt acoperit de scenarii, să îmi permit să refuz unul. E foarte adevărat că n-aș primi orice, dar ăsta a fost un scenariu minunat. Bogdan Mirică mi-a spus că se gândea la mine în timp ce scria, adică a fost scris pentru mine, așa că este mai mult decât măgulitor. Era un scenariu minunat și era un personaj seducător.

Și ați aflat de ce se gândea Bogdan Mirică la dumneavoastră când scria scenariul? L-ați întrebat?
Gheorghe Visu: Nu, nu. Așa a văzut el. Probabil de la "Faleze de nisip". Probabil că de acolo m-a luat, că, de văzut, m-a văzut foarte puțin după 2000. A scris pentru mine și pentru Vlad Ivanov și a fost fericit și când a acceptat Dragoș Bucur rolul, pentru că este vorba de trei actori foarte buni care fac trei personaje foarte puternice.

Ați vrut vreodată să aveți dumneavoastră rolul lui Vlad Ivanov și Vlad Ivanov rolul dumneavoastră?
Gheorghe Visu: M-am gândit, la un moment dat. După ce a ieșit filmul nu, pentru că lucrurile așa trebuiau să fie. M-am gândit la un moment dat că "Ah, ce frumos este", numai că sunt prea în vârstă și cred, totuși, că pe film aici nu poți să compui, să păcălești. Pe film trebuie să fii, să exiști. Eu n-am structura de actor a lui Vlad Ivanov și nu l-aș fi putut face. Personajul lui Vlad e dual, are două laturi — are o latură umană și o latură "profesională", latura de infractor. Și e foarte frumos și foarte generos.

Am citit un interviu al dumneavoastră în care am observat că făceați foarte clar diferența între film și teatru. Și mi s-a părut că în film aveți o abordare să îi zicem mai sceptică în privința modului în care lucrați.
Gheorghe Visu: Întotdeauna. Filmul, odată făcut, nu mai poți interveni asupra lui. Trebuie să te împaci cu ideea. În teatru, lucrul continuă și după ce ai terminat repetițiile. Spectacolul de teatru are o viață de cam 20-25 de spectacole în care el poate crește, se poate dezvolta, se poate, pe urmă, degrada.

Cel mai bun sfat pe care vi l-a dat Bogdan Mirică pe platouri care a fost?
Gheorghe Visu: Ăsta a fost: "mai conținut". Ăsta a fost cel mai bun.

VEZI TOT INTERVIUL AICI

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU