Idei de ornat salata de boeuf de Paste

Idei de ornat salata de boeuf de Paste

Salata de boeuf este una dintre retetele nelipsite de pe masa romanilor de sarbatori. De altfel, nu doar noi suntem mari consumatori, ci si rusii, iar in Europa salata ia denumirea de ,,salata ruseasca’’. Prima salata de boeuf a fost preparata in anul 1860, in bucataria renumitului Restaurant Hermitage din Moscova, de catre bucatarul Lucien Olivier.

Prima reteta a fost pastrata sub lacat timp de 53 de ani, dar a fost pierduta odata cu inchiderea restaurantului. Se pare ca varianta originala continea carne de vanat, raci si alte ingrediente scumpe. Ulterior, numerosi bucatari, cunoscuti sau nu, au incercat sa refaca reteta cu ce aveau la indemana si cu ingrediente mai ieftine.

Asa a aparut salata de boeuf pe care o stim cu totii astazi, schimbandu-se doar ingredientele de la o tara la alta. La fel cum fiecare gospodina are varianta sa de a mixa acest preparat, pentru a obtine un aperitiv delicious.

Dar nu totul tine de gust, trebuie sa existe un melanj intre acesta si aspect, iar pentru a ne impresiona musafirii recurgem la cele mai creative modalitati de ornare.

Va invitam sa descoperiti galeria noastra foto cu idei de cum sa ornati salata de boeuf de Paste:

viewscnt

Din aceeași categorie