În România, răutatea, nepăsarea şi neputinţa ucid

În România, răutatea, nepăsarea şi neputinţa ucid

În România, răutatea, nepăsarea şi neputinţa ucid. Şi, mai grav, îi spală de păcate pe cei capabili de cruzimi. O iapă gestantă a fost legată strâns cu o funie de un copac şi lăsată pe câmp să moară. Poliţia animalelor, cea care ar trebui sa ia măsuri în astfel de cazuri, ridică din umeri neputincioasă. Ba chiar a distrus singurele probe care îl puteau incrimina pe cel responsabil. Vă invităm să urmăriţi un episod halucinant al campaniei „Spune stop indiferenţei! Fii tu schimbarea!”. Urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Cornetu. O localitate de lângă Bucureşti la marginea căreia ne întâmpină o imagine şocantă şi un miros greu de suportat. Sunt rămăşiţele a două vieţi. Cadavrul unei iepe şi cel al mânzului ei. Cu gândul că cel care a lăsat animalele acolo trebuie să răspundă, am sunat la Poliţia Animalelor – autoritatea care ar trebui să gestioneze astfel de cazuri.

Drept urmare, am fost direcţionaţi către medicul care se ocupă de necuvântătoarele din zonă şi care este în legătură directă cu Poliţia Animalelor.

Aşa că, prima autoritate care a ajuns la faţa locului a fost Poliţia Română.

În cele din urmă, şi-a făcut apariţia şi medicul veterinar din zonă. Dar şi el se dovedeşte depăşit de situaţie.

Am insistat să se deschidă o anchetă, aşa cum, de altfel, prevede şi legea. Astfel, poliţistul a chemat un criminalist, care a recunoscut că nu a mai fost solicitat în astfel de situaţii. Cu ajutorul criminalistului, am descoperit că iapa are microcip. Asta nu înseamnă, însă, că am aflat şi cine este proprietarul.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI

viewscnt

Din aceeași categorie