Japonezii au descoperit un nou truc pentru sanatate! Ce trebuie sa faci de cinci ori pe saptamana

Japonezii au descoperit un nou truc pentru sanatate! Ce trebuie sa faci de cinci ori pe saptamana

Descoperire interesanta a cercetatorilor japonezi. Printr-un simplu „truc” poti sa-ti imbunatatesti circulatia sanguina si sa scazi presiunea arteriala.

Universitatea Ethime din Japonia a realizat de curand un studiu, citat de Daily Mail, care scoate la iveala faptul ca 5 bai fierbinti pe saptamana ar putea duce la o circulatie a sangelui mai bun in corpul uman, la reducerea masiva a riscului de infarct, dar si alte beneficii pentru sanatate.

Temperatura optima la care trebuie facuta o baie este de 41 de grade Celsius, iar timpul pentrecut in apa nu trebuie sa fie nici mai mici nici mai mare de 12 minute.

Pentru a ajunge la aceste cifre exacte, specialistii japonezi au facut teste pe peste 800 de persoane. Se crede ca simplu fapt ca stai in apa calda duce la deblocarea mai usoara a sangelui de pe arterele din zona picioarelor si abdomenului, in timp ce temperatura ridicata paote reduce presiunea sangelui.

Anterior fusesera demonstrate si beneficiile saunei pentru cei cu probleme cardiovasculare, dar acum au descoperit ca baile fierbinti sunt o alternativa si pot avea efecte cel putin similare daca nu chiar mai bune.

viewscnt

Din aceeași categorie