,,Laptele Lunii’’ face furori pe Instagram si Pinterest. Dar ce este, oare, aceasta asa zisa ,,potiune''?

,,Laptele Lunii’’ face furori pe Instagram si Pinterest. Dar ce este, oare, aceasta asa zisa ,,potiune''?

Cea mai recenta ,,potiune’’ de wellness face furori pe retelele de socializare. Dar sa fie oare ,,Laptele Lunii’’? Cei care au incercat spun ca este cel mai bun remediu pentru un somn odihnitor si pentru zile fara stres. Si daca ne gandim ca este clasica cana de lapte pe care ne-o dadea bunica inainte de culcare, tindem sa le dam dreptate. Insa, laptele alb a devenit o ‘’vedeta’’ moderna, in nuante pastelate, imbogatit cu plante sau mirodenii naturale.

Nimic nou sub soare, oamenii beau de secole lapte cald inainte de a se baga la somn, pentru liniste si o stare de bine. Dar instagramistii si pinterestii au tintit catre cele mai multe vizualizari. Asa ca, au luat cana din dotare, au scos laptele din frigider, au dat fuga pana la magazinul din colt ayurvedic si au mixat totul in ceasca, si gata, fotografia ce a devenit virala. Retelele de socializare au preluat imaginile, creandu-se o adevarata isterie, existand chiar si grupuri Moon Milk-Laptele Lunii.

Deci, ce este Laptele Lunii?

Moon Lapte este de fapt un amestec de lapte cald, condimente - cum ar fi scortisoara sau nucsoara - miere si adaptogeni. Specialistii spun ca adaptogenii sunt suplimente pe baza de plante care sunt hranite cu substante nutritive. Ei reusesc sa imbunatateasca sistemul suprarenalian, ajutand la echilibrarea hormonilor si ne ajuta sa rezistam stresului fizic, biologic sau chimic. Astfel, adaptogenii induc starea de relaxare, iar triptofanul si melatonina din lapte ne aduc somnul de indata.

Alte ingrediente, cum ar fi scortisoara si nucsoara, pot oferi un "beneficiu suplimentar al calmului senzorial", ghimbirul (daca este adaugat ) poate ajuta la digestie, iar turmericul este un adevarat elixir.

Pe langa beneficiile aduse sanatatii, cestile umplute cu Laptele Lunii arata foarte frumos. Ganditi-va ce impresie buna ati face sa pregatiti o astfel de bautura pentru petrecerea in pijamale! Aveti o multime de plante, radacini si pulberi din care puteti obtine multe culori. Nu este de mirare ca retelele de socializare au preluat rapid aceasta reteta.

viewscnt

Din aceeași categorie