Mic dejun rapid si sanatos. Retete simple si la indemana oricui

Mic dejun rapid si sanatos. Retete simple si la indemana oricui

Cu totii stim ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Daca dimineata mancam alimente usoare, dar satioase, vom fi plini de energie cateva ore bune si nu vom simti deloc nevoia de a rontai intre mese. In copilarie, obisnuiam sa mancam sandvisuri sau cereale cu lapte, dar intre timp, preferintele noastre s-au schimbat si, avand in vedere ca exista atat de multe optiuni, ar fi chiar pacat sa mancam in fiecare zi acelasi lucru la micul dejun.

In randurile ce urmeaza, am pregatit cateva idei de mic dejun care va vor conferi energia necesara pentru a duce la bun sfarsit toate sarcinile zilei.

Fulgi de ovaz cu lapte

Desi aparent un aliment banal, fulgii de ovaz pot fi consumati in foarte multe moduri. Pentru micul dejun, de exemplu, ii puteti combina cu lapte vegetal sau lapte integral, dupa preferinte, fuctele preferate (puteti sa alegeti de la banane, fructe de padure si kiwi pana la mango sau capsuni, de exemplu), fructe uscate precum goji sau curmale, seminte de chia, de in sau de canepa si cativa fulgi de cocos sau chiar cacao. Puteti sa faceti terci de ovaz sau doar sa lasati ovazul putin la inmuiat, in lapte, fara sa il puneti pe foc. Astfel, obtineti un mic de jun bogat in fibre si vitamine, o optiune nu doar foarte sanatoasa, ci si foarte gustoasa.

Toast cu avocado

Bogat in grasimi sanatoase, avocado reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru prima masa a zilei. Aveti nevoie de cateva felii de paine, de preferat integrala – pe care o putetii praji, daca doriti, zeama de la o lamaie, un avocado, sare si piper. Intr-un bol, zdrobiti avocado, aduagati zeama de lamaie, putina sare si piper, dupa gust si intindeti compozitia pe feliile de paine. Apoi, adaugati topingurile preferate. Peste pasta de avocado puteti pune oua ochiuri sau fierte, rosii cherry, frunze de spanac, ridichi, castraveti sau orice altceva doriti – combinatiile sunt nenumarate.

Budinca de chia

In final, va prezentam un desert pe care puteti sa il consumati la micul dejun, dovada ca ziua poate sa inceapa si cu „ceva dulce”. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti 250 ml de lapte (preferabil lapte vegetal) intr-un borcan sau o cana mai mare, sa adaugati 2-3 linguri de seminte de chia si cateva afine congelate sau proaspete (sau orice alte fructe, dupa preferinte). Apoi, puneti borcanul in frigider pentru cateva ore sau peste noapte, daca este posibil. Inainte sa mancati budinca, taiati cateva migdale si puneti-le in budinca. Puteti adauga si nuci sau fructe proaspete, daca doriti.

viewscnt

Din aceeași categorie