Motivul pentru care ar trebui sa lasi intotdeauna jos capacul de la toaleta

Motivul pentru care ar trebui sa lasi intotdeauna jos capacul de la toaleta

Statisticile scot la iveala un lucru surprinzator despre vasul de toaleta: capacul ridicat poate sa ne imbolnaveasca sau sa ne expuna la riscuri fara sa ne dam seama.

Cei care nu pun capacul de la toaleta jos inainte de a trage apa risca sa dea nastere unui adevarat ‘nor’ de bacterii care explodeaza in aer. Bacteriile aterizeaza ulterior pe toate suprafetele din apropiere, adica din baie.

Dupa ani de cercetari, specialistii au venit cu argumentul suprem pentru care toata lumea ar trebui sa lase capacul la toaleta atunci cand trag apa. Ganditi-va ca bacteriile care se ridica din vasul de toaleta plutesc prin aer si se depun usor pe toate obiectele din baie, inclusiv periuta de dinti,prosoapele de fata, pereti.

Specialistii avertizeaza ca acest obicei de a nu lasa capacul la toaleta este vinovat si de cresterea riscului de raspandire a virusurilor. Pe parcursul unei singure zile, o persoana poate trage apa la toaleta chiar si de 6 ori.

Microbiologistul Philip Tierno, citat de Daily Mail, avertizeaza: ‘Cea mai buna metoda de protectie este sa lasati capacul toaletei jos atunci cand trageti apa, in special daca acea toaleta e folosita de mai multe persoane.’

‘Norul’ de bacterii care se ridica din toaleta atunci cand trageti apa poate ajunge chiar si la mai mult de 30 cm inaltime iar in aer poate ramane chiar si timp de o intreaga ora.

O problema la fel de mare sunt uscatoarele de maini amplasate in unele toalete. Bacteriile din vasul de toaleta sunt absorbite de aceste uscatoare ce ulterior le imprastie pe mainile tuturor, dar si in aer.

Universitatea dinConnecticut a facut o cercetare foarte interesanta prin care a analizat numarul de bacterii care circula intr-o toaleta normala. Pentru o toaleta dotata cu uscator de maini, studiul a aratat ca s-au dezvoltat 254 de colonii bacteriene in 18 ore daca a fost folosit uscatorul doar 30 de secunde, in timp ce intr-o toaleta fara uscator numarul a fost de doar 6.

viewscnt

Din aceeași categorie