Motivul revoltator pentru care generatiile tinere au nevoie sa doarma mai mult de 8 ore pe zi

Motivul revoltator pentru care generatiile tinere au nevoie sa doarma mai mult de 8 ore pe zi

Un studiu recent citat de Daily Mail scoate la iveala faptul ca oamenii din ziua de astazi au nevoie de mai mult de 8 ore de somn pentru a fi perfect sanatosi.

Expertii sustin ca social media si telefoanele mobile ne fac sa avem nevoie chiar de mai mult de 8 ore de somn. Lumea moderna ne face mult mai stresati si avem nevoie de timp de odhina mai indelungat pentru a reface parti din creier.

Cercetatorii sustin ca nu stiu inca clar de ce avem nevoie de somn, insa cunoastem faptul ca daca nu avem parte de suficient, o sa ne simtim ametiti urmatoarea zi, crestem riscul de a dezvolta multe afectiuni si chiar de deces.

Un studiu recent al Universitatii din Pennsylvania a descoperit insa ca cele 8 ore de somn despre care se vorbea pana acum, nu mai sunt suficiente. Organizatia Mondiala a Sanatatii ne recomanda mai nou cel putin 8 ore si jumatate de somn.

In timpul somnului, procesam toata informatia acumulata peste zi si pastram si sortam ce este mai important. Din pacate, in ziua de astazi suntem bombardati cu atat de multa informatie, incat avem nevoie de mai mult somn pentru a realiza acest proces. In caz contrar devenim mai stresati.

O alta concluzie a studiului este ca desi petrecem 8 ore in pat, e foarte posibil sa dormim mult mai putin de atat pentru ca nivelul zgomotului in orase este mult mai mare decat era la generatiile dinainte, iar noi ducem un stil de viata mult mai agitat si avem nevoie de mai mult timp pana sa adormim, dar si mai mult timp pana sa ne trezim.

viewscnt

Din aceeași categorie