Pe litoral vor apărea noi porturi pentru yachturi. Delfinariul va fi extins şi va fi construit încă un Sanatoriu la Techirghiol

Pe litoral vor apărea noi porturi pentru yachturi. Delfinariul va fi extins şi va fi construit încă un Sanatoriu la Techirghiol

Litoralul românesc se schimbă, de anul viitor!. Sau cel puţin aşa ar trebui să se întâmple, după ce ministerul turismului a aprobat masterplanul investiţiilor în turism, precum şi criteriile de eligibilitate a proiectelor de investiţii. Pe litoral vor apărea noi porturi pentru yachturi. Delfinariul va fi extins şi va fi construit încă un Sanatoriu la Techirghiol. Turiştii sunt însă sceptici şi se tem ca nu cumva totul să rămână la stadiul de proiect, aşa cum s-a întâmplat şi pe mandatul Elenei Udrea.

Eforie este prima staţiune vizată de schimbările de la mare. Lacul Belona din Eforie Nord va fi cosmetizat la maximum şi din mizeria care este acum va deveni o oază de verdeaţă şi de relaxare. El a fost amenajat la sfârşitul anilor ’50, pentru agrement. Are o suprafaţă de peste 5 hectare şi o adâncime de aproape 6 metri. Acum, arată ca o groapă de gunoi.

Cu banii obţinuţi de la Ministerul Dezvoltării, Primăria Eforie va ecologiza lacul şi va amenaja împrejurimile prin construirea de alei pietonale, spaţii verzi şi o pistă de biciclete în lungime de 1,2 km. Ministerul estimează că amenajarea lacului Belona, care costă peste 20 de milioane de lei şi care ar trebui să fie gata peste 4 ani, va contribui la creşterea economică a zonei.

Potrivit ministerului, obiectivul investiţiilor este readucerea unui obiectiv natural aflat într-o accentuată stare de degradare pe harta turistică a litoralului românesc . Şi Delfinariul din Constanţa urmează sa primeasca bani europeni. Mulţi. Cu ei se vor construi facilităti noi, se va lărgi terenul microrezervaţiei naturale şi se vor cumpara mai multe mamifere.

Pe lista investiţiilor a încăput şi oraşul Techirghiol: in documentul oficial e trecut negru pe alb ca se va construi încă un sanatoriu balnear. Ar fi bine, numai să nu aibă soarta unei investitii asemănătoare – piscinele mezotermale de la Venus. Vorbim despre cinci bazine în care turiştii ar fi trebuit să facă tratament în ape mezotermale sulfuroase, construite între staţiunile Saturn şi Venus în 2011 şi inaugurate de Elena Udrea.

Toate zac părăsite în mijlocul drumului, într-o stare avansată de degradare, pline cu gunoaie şi apă murdară.

Beneficiarul proiectului de atunci a fost Consiliul Local Mangalia.

Şi, atenţie, proiectul legii turismului lansat în dezbatere publică prevede şi înfiinţarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din România. Va fi asigurat de STS şi va colecta şi stoca date despre turişti. Pentru că în fişa de cazare, aceştia vor nota toate datele personale, pe care până acum nu erau obligaţi să le declare. CNP, locul naşterii, domiciliu complet, date privind plata- inclusiv adresa de facturare şi multe, multe altele. .

VEZI VIDEO AICI

viewscnt

Din aceeași categorie