Peste doar cativa ani, o intreaga generatie de oameni o sa surzeasca. Care e motivul

Peste doar cativa ani, o intreaga generatie de oameni o sa surzeasca. Care e motivul

Studii ingrijoratoare in ceea ce priveste sanatatea auzului pentru o intreaga generatie. Aparaten, riscam ca o intreaga generatie sa surzeasca treptat.

Cercetare inedita citata de Daily Mail: o intreaga generatie risca sa surzeasca peste doar cativa ani din cauza faptului ca la varste sub 30 de ani asculta muzica in casti la un nivel foarte ridicat.

Specialistii avertizeaza ca telefoanele inteligente si castile pe care le utilizam in ziua de astazi sunt responsabile pentru nivelul tot mai crescut de probleme de auz pe care le are populatia.

Un medic specialist a declarat ca muzica la maximum ascultata in casti este la nivelul de zgomot al unui avion la decolare, insa noi nu realizam acest lucru. Numai in Marea Britanie, in ultimii 10 ani, numarul celor care au surzit inainte de varsta de 30 de ani a crescut dramatic. Nivelul maxim acceptat pentru sanatatea auzului este de 85 de decibeli, in timp ce noi ascultam constant chiar si pana la 110 decibeli in casti.

Cercetarile estimeaza ca in anul 2035 40% din populatie va avea probleme de auzi. Inca din anul 2016 Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat avertismente puternice pentru cei cu varste intre 12 si 35 de ani care sunt cei mai expusi acestui fenomen.

Un alt risc in afara castilor, pentru generatia tanara, il reprezinta cluburile care pun muzica la nivel de cel putin 100 decibeli. In mod normal, la un asemenea nivel de zgomot ar trebui sa ne expunem cel mult 15 minute. E simplu de inteles de ce problemele de auz vor aparea pentru cei care sunt expusi frecvent ore in sir muzicii date la maximum.

Medicii ne sfatuiesc sa ne protejam cat mai mult. Nu trebuie sa incetam sa mai mergem in cluburi, la concerte sau sa ascultam muzica in casti. Telefoanele mobile au standarde prin care avertizeaza atunci cand depasesti nivelul normal de zgomot pe care urechea poate sa-l suporte, la concerte si chiar si in cluburi pot fi purtate casti de protectie care au devenit tot mai populare si sunt chiar la moda.

viewscnt

Din aceeași categorie