Portocalele sunt fantastice: ai nevoie sa mananci una singura pe saptamana pentru ca sa se intample asta in corpul tau

Portocalele sunt fantastice: ai nevoie sa mananci una singura pe saptamana pentru ca sa se intample asta in corpul tau

Este cunoscut faptul ca toate fructele si legumele vin cu beneficiile lor pentru sanatate, iar portocalele in special sunt pline de vitamine si nutrienti.

Acum, cercetatorii au descoperit ceva chiar si mai imbucurator despre portocale: pot reduce problemele de vedere pe care le au oamenii atunci cand imbatranesc.

Protocalele contin antioxidanti foarte puternici numiti flavonoide care au efecte anti inflamatorii. Cu toate ca flavonoidele sunt continute de mai toate fructele si legumele, numai portocalele pot proteja imbatranirea functiei vederii.

Oamenii de stiinta sustin ca e nevoie sa consumam o singura portocala pe saptamana pentru ca sa avem parte de efecte semnificative.

O singura portocala pe saptamana ne ajuta sa ne pastram vederea mai buna la batranete, sustine studiul citat de Daily Mail. Pierderea treptata a vederii odata cu imbatranirea poate fi redusa cu pana la 60% daca respectam acest obicei alimentar banal.

Flavonoidele sunt antioxidanti puternici care se gasesc in mai toate fructele si legumele si au un rol anti inflamator foarte important si benefic pentru sistemul imunitar. Este inca neclar de ce flavonoidele din portocale sunt singurele care au efect de protejare impotriva pierderii vederii.

Studii mai vechi au aratat ca si alte vitamine si nutrienti protejeaza vederea, insa nu la fel de puternic precum cele din portocala. E vorba de Vitamina C, E si A care sunt renumite pentru beneficiile vederii.

Pentru a efectua studiul au fost folosite informatii despre 2037 persoane adulte si s-a studiat in amanunt alimentatia lor. Cercetatorii intentioneaza sa efectueze un studiu mai amplu despre cauzele genetice dar si de mediu care duc la diferite probleme de vedere.

Degenerescenta maculara cauzata de varsta este o afectiune care afecteaza o parte a retinei. Aceasta afectiune poate duce la dificultati la efectuarea diferitelor actiuni precum cititul sau uitatul la televizor.

viewscnt

Din aceeași categorie