S-a dat start înscrierilor la grădiniţă. Părinţii au început deja goana după un loc liber

S-a dat start înscrierilor la grădiniţă. Părinţii au început deja goana după un loc liber

S-a dat start înscrierilor la grădiniţă. Părinţii au început deja goana după un loc liber pentru micuţii lor la unităţile de învăţământ preşcolar. Căutate sunt grădiniţele de top, aflate în apropierea locului de muncă sau cele cu program prelungit. Pentru că în anii trecuţi sute de copii rămâneau pe dinafară, anul acesta, Inspectoratul Şcolar a suplimentat numărul de locuri din grădiniţe cu trei mii. Învăţământul preşcolar, însă, nu este obligatoriu.

Ca în fiecare an, părinţii s-au înghesuit la grădiniţele unde au auzit că sunt educatoare bune şi cei mici se pot bucura de o mulţime de activităţi interactive. Mult căutate sunt grădiniţele cu program prelungit, unde părinţii îşi pot lăsa liniştiţi copiii, cât timp ei sunt la muncă. Este şi cazul Grădiniţei numărul 70, din Capitală.

În acest timp, copiii primesc mic dejun, prânz, o gustare pentru care părinţii plătesc aproximativ 13 lei. Micuţii au şi program de somn, după activităţile cu educatoarele.

La această unitate de învăţământ sunt 187 de locuri. Pentru părinţi tot procesul este o adevărate bătaie de cap pentru că trebuie să prezinte o serie de documente.

ACTE NECESARE ÎNSCRIERII LA GRĂDINIŢĂ

-cerere de înscriere

-adeverinţă cu veniturile părinţilor (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal)

-copie a certificatului de naştere al copilului

-fişa medicală

-aviz epidemiologic, eliberat conform prevederilor legale

sursa: Ministerul Educaţiei

Prin fişa medicală, părinţii vor fi nevoiţi să facă şi dovada că micuţii lor au făcute toate vaccinurile obligatorii. Un document fără de care, teoretic, copiii ar putea să nu fie primiţi la grădiniţă. O măsură despre care se vorbeşte şi în cadrul legii vaccinării.

La înscrierie nu funcţionează principiul “primul venit, primul sosit”.

Ori au un frate sau o soră inscrişi deja la unitatea respectivă. În total, numai pentru pentru preşcolarii din Capitală, sunt disponibile aproape 34.900 de locuri locuri, la învăţământul de stat de masă.

Dosarele se pot depune până la data de 16 iunie, pentru prima etapă de înscrieri.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI

viewscnt

Din aceeași categorie