S-a hotarat! Iata la ce varsta oamenii devin plictisitori!

S-a hotarat! Iata la ce varsta oamenii devin plictisitori!

,,Fiecare are varsta pe care o simte’’, spunea eseistul englez Jerome K.Jerome. Si tindem sa il credem! Exista persoane care nu isi arata varsta din buletin si nici nu o resimt ca pe o corvoada, din contra, corpul lor functioneaza ca la 20 de ani. Sanatatea noastra depinde de multi factori, principali fiind cei genetici, stilul de viata, prieteniile si ele conteaza, la fel ca relatiile cu membrii familiei.

Dar, oare, care o fi varsta perfecta, daca exista asa ceva? Unii oameni raspund, fara sa se gandeasca prea mult, ca anii de liceu sunt cei mai frumosi. In timp ce alte persoane declara ca viata de adult, dupa terminarea facultatii, este perioada cea mai linistita din viata lor.

Oare asa sa fie? Nu stim exact, vorba aceea:,,cate bordeie atatea obiceiuri’’, dar se pare ca oamenii de stiinta s-au pus de acord in privinta varstei cand oamenii devin plictisitori.

35 este numarul fatidic! Din acest moment lucrurile, atat in plan professional cat si in plan personal din viata oamenilor, se schimba radical fata de ceea ce aveau, de exemplu, la 20 de ani.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Kent din Marea Britanie, caci britanicii puteau aduce un nou studiu, 35 este varsta la care oamenii devin plictisitori. Ba, mai mult, este varsta la care incepem sa spunem adio ‘’tineretii’’. Daca ar fi sa ne luam dupa vorbele lui Yoko Ono: „Unii oameni sunt batrani la 18, altii sunt tineri la 90… Timpul este un concept creat de om’’ am zice ca mare adevar graieste. Varsta fiind o stare, perceptie, mai mult decat niste numere in acte si ea depinde de ce exprimam fizic si la nivel mental.

Dar potrivit studiului britanic, 35 de ani este varsta la care nu ne mai multumeste nimic: slujba, casa, masina, familia. Simtind cum se apropie al patrulea deceniu de viata, automat creste presiunea sociala, din partea familiei, responsabilitatile sunt mai multe si asa apar primele probleme.


Conform unui sondaj, realizat de compania Robert Half, citat de Rador, unul din sase angajati de peste 35 de ani s-au declarat nemultumiti de locul de munca. Incercarile noastre de a avea o familie fericita, o cariera de success si o stabilitate financiara ne conduc, in timp, la rutina. Facem zi de zi aceleasi lucruri, neiesind din tipare si renuntand la acele lucruri care odinioara ne aduceau bucurie. Acuzam lipsa timpului, banilor sau schimbarea prioritatilor, astfel ca, la 35 de ani, devenim doar…plictisitori.

viewscnt

Din aceeași categorie