Uleiurile naturale potrivite fiecarui tip de ten. Frumusetea dobandita natural

Uleiurile naturale potrivite fiecarui tip de ten. Frumusetea dobandita natural

Industria cosmetica este un adevarat bussines de succes, ce pare ca nu isi mai termina resursele. Dorinta pentru frumusete a preocupat femeile inca din Antichitate. Regina Egiptului, Cleopatra, era celebra pentru baile sale in lapte de magarita si artificiile de infrumusetare, cum ar fi carbunele folosit in loc de creion dermatograf. Si chiar daca, in secolul XXI, ,,cremele minune’’promit tinerete fara batranete, din ce in ce mai multe adepte ale stilului naturist, revin asupra ingredientelor naturale. Asadar, in randurile ce urmeaza va propunem o lista cu uleiuri 100% naturale potrivite fiecarui tip de ten, folosite cu success in cosmetic.

Uleiul de cocos: ten uscat, normal, ten ridat, afectiuni ale pielii

Uleiul de cocos, in afara faptului ca miroase fenomenal, este bogat in antioxidanti care lupta cu imbatranirea prematura. Este un aliat de nadejde si daca va expuneti la soare, astfel nu riscati sa aveti pete de la astrul care a devenit din ce in ce mai nociv. Tenul uscat, ridat si normal vor beneficia din plin de exfolierea blanda a celulor moarte cu acest tip de ulei. Insa, si tenurile mixte sau grase pot beneficia de pe urma acestui ulei miraculous, folosindu-l in loc de demachiant si neaparat clatit de pe fata pentru a elimina surplusul de grasime.

Uleiul de avocado: toate tipurile de ten

Avocado nu este doar bun in salate, ci si pentru piele. Uleiul de avocado este recomandat de catre specialisti a fi folosit de toate tipurile de ten, ca masca hidratanta sic a tratament pentru tenurile mature. Acest tip de ulei ajuta la productia naturala de colagen, fiind bogat in vitaminele A, E, B, D, contine beta-caroten si, folosit timp iundelungat, ajuta la redobandirea elasticitatii.

Uleiul din germeni de grau: ten acneic, ten uscat, ten matur

Vitamina E si antioxidantii sunt prezenti in uleiul obtinut din germeni de grau. Folosit pe tenul curat, acest ulei are puterea de a repara celulele pielii afectate de poluare, soare ori diete severe. Este folosit in serumurile anti aging si, de asemenea, are o rata de succes foarte mare folosit in produsele cosmetice care trateaza eczemele si psoriazisul, care calmeaza pielea inflamata si contra vergeturilor. Tenul uscat va fi foarte multumit cu acest tip de ulei, care, datorita vitaminei E, hidrateaza pielea ferind-o de uscare si mancarimi.

Uleiul din migdale: ten normal, uscat, matur, ten sensibil, ten mixt

Uleiul de migdale este si el prezent in lista. Cu o putere de hidratare fantastica, acest tip de ulei este ingredientul minune pentru tenul uscat predispus la mancarimi, roseata. La fel ca celelalte tipuri de ulei, poate fi folosit cu succes in procesul de demachiere, indiferent de tipul de ten. Este eficient si in lupta cu vergeturile, poate fi de ajutor in tratarea cicatricilor sau ca protectie solara.

Uleiul de masline: ten gras, ten normal, ten uscat, ten mixt, ten ridat

Uleiul de masline este un alt ingredient minune folosit in produsele cosmetice sau ca atare. Contine vitaminele A si E, polifenoli, scualen( reglator al secretiei de sebum) si antioxidanti. Asadar, fiecare tip de piele va avea numai beneficii de pe urma utilizarii acestui ingredient milenar, care nu astupa porii.

Uleiul de jojoba: ten gras, mixt, ten normal

Doamnele si domnisoarele care se lupta cu un ten gras ar trebui sa isi indrepte atentia catre uleiul de jojoba. Acesta are un continut apropiat de uleiul natural produs de pielea noastra: sebumul. Specialistii spun ca uleiul de jojoba ar putea ,,pacali’’pielea, echilibrand productia de sebum. O veste foarte buna: acest tip de ulei nu isi pierde proprietatile atunci camd este folosit in produsele cosmetice, fiind foarte stabil. Este si non alergenic, non comedogenic si poate fi folosit ca demachiant.

Uleiul din seminte de struguri: orice tip de ten

Pentru un ten tanar care isi mentine elasticitatea si un aspect uniform este indicat uleiul din seminte de struguri. Poate fi folosit sub zona ochilor pentru a reduce ridurile. Este si foarte hidratant, nu astupa porii si regenereaza celulele. De altfel, numeroase produse cosmetice contin acest tip de ulei, tocmai pentru proprietatile sale benefice oricarui tip de piele. Daca aveti un ten sensibil, predispus la alergii, stati linistite, uleiul de struguri are flavonoizi, care inhiba reactiile alergice.

Uleiul de pepene Kalahari: ten grax, ten mixt

Tenurile grase, predispuse la acne, pori mariti din cauza excesului de sebum pot folosi uleiul d epepene Kalahari. Un ulei non-comedogenic, ce regleaza secretia in exces de subum, dar mentine pielea hidratata. Iar pielea poate repira fiindca nu bloceazheaza porii. Il puteti folosi ca tare sau combinat in alte produse cosmetic.

viewscnt

Din aceeași categorie