Vă mai amintiţi de pompierul care a făcut respiraţie gură la gură unui patruped intoxicat cu fum?

Vă mai amintiţi de pompierul care a făcut respiraţie gură la gură unui patruped intoxicat cu fum?

A uimit. A emoţionat până la lacrimi şi, cel mai important, a făcut tot ce era posibil omenesc să… salveze un câine. În Sâmbăta Mare, vă readucem în atenţie bunătatea pompierului care a făcut respiraţie gură la gură unui patruped intoxicat cu fum. Îl doare sufletul ori de câte ori vede un animal în suferinţă şi îşi doreşte să-şi crească copilul într-o ţară fără necuvântătoare abandonate sau chinuite. În scurt timp, deputaţii vor spune votului legea care prevede pedepse mai mari pentru cei care torturează animalele. Numai împreună îi putem convinge să dea un vot pozitiv. Spune STOP Indiferenţei!

Le-am putea numi imagini emblemă. Imagini de colecţie, care trebuie păstrate pe vecie şi arătate cât mai multor generaţii. Într-o Românie în care sute de animale sunt maltratate în fiecare zi, el, pompierul Mugurel Costache, face respiraţie gură la gură unui câine ca să-i salveze viaţa.

Acum, la şase luni distanţă de la momentul care a uimit şi care a îndoioşat o ţară întreagă şi nu numai, dăm peste acelaşi om modest şi cu suflet mare.

Snoopy, căţeluşul pe care pompierul a încercat din răsputeri să-l salveze, fusese intoxicat cu fum în urma unui incendiu. Din păcate, patrupedul nu a rezistat. A murit câteva zile mai târziu, la un cabinet veterinar.

Pompierul salvator a fost apreciat pe reţelele de socializare de sute de mii de oameni, atât din ţară, cât şi de peste hotare. Unii încă îl opresc pe stradă să se fotografieze cu el, iar alţii îi transmit felicitări prin soţie şi fiică.

I-a fost inclusiv înmânată emblema de onoare de către Comanda Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Au reacţionat, însă, critic oamenii pentru care viaţa animalelor…nu contează deloc.

Pompierul Mugurel Costache este unul dintre oamenii care respectă orice formă de viaţă şi care susţine demersul nostru jurnalistic: o campanie pentru demnitatea animalelor ce are în vedere adoptarea unei legi mai aspre pentru persoanele care maltratează animalele şi înfiinţarea unei poliţii a animalelor funcţională.

Pompierul erou a semnat deja petiţia prin care le cerem autorităţilor să ia măsuri împotriva celor care schingiuiesc necuvântătoarele. E timpul să o faci şi tu dacă îţi doreşti să trăieşti într-o ţară civilizată.

viewscnt

Din aceeași categorie