Vreti sa invatati ceva nou? 15 minute pe zi de exercitiu si veti fi as

Vreti sa invatati ceva nou? 15 minute pe zi de exercitiu si veti fi as

Se spune ca practica adauga un plus de valoare cunostintelor dobandite in scoala, insa repetitia este mama invataturii. Sa ne aducem aminte de orele de limba si literatura romana, atunci cand trebuia sa invatam o poezie. Doar prin repetitie puteam tine minte strofele ce o cumpuneau.

Asa spun si specialistii in domeniu! Sansele de perfectiune cresc odata cu: ‘’exercitiul de 15 minute’’, dupa fiecare sesiune de practica.

Studiul, potrivit Daily Mail, arata ca, daca intrerupeti cu jogging sau cu o plimbare cu bicicleta, aceste pauze va ajuta sa blocati amintirea a ceea ce tocmai ati invatat. Spre surprinderea cercetatorilor, doar 15 minute au fost suficiente pentru a ajuta creierul sa-si pastreze informatiile proaspat obtinute. Si asta are efect, numai daca aceasta consolidare dureaza minimum o zi.

Echipa de cercetare de la Universitatea McGill a recrutat participanti pentru a indeplini o sarcina. Jumatate dintre ei s-au tinut de ‘’exercitiul de 15 minute’’, iar cealalta jumatate, nu.

Sarcina era similara unui joc video: ei trebuiau sa conecteze dreptunghiuri pe un ecran cat mai repede, folosindu-se de un joystick care controla cursorul de pe ecran.

Dupa exercitiu, cercetatorii au descoperit ca activitatea creierului participantilor supusi la exercitiul de 15 minute, a fost mai mica. Si, contrar a ceea ce ati gandi in acest moment, aceasta s-a dovedit a fi un lucru bun. Odata ce concentrarea nu a fost atat de intensa, activitatea neuronala a fost amortizata, astfel ca cei supusi testului au fost mai eficienti. Sa spunem ca, a existat mai putin zgomot si mai putine ganduri pentru a concura cu noile informatii pe care le prelucrau.

"Deoarece activarea neuronala in creier a celor care le-au exercitat era mult mai mica, resursele neuronale ar putea fi apoi puse la alte sarcini", a spus Fabien Dal Maso, unul dintre autorii studiului.

Astfel ca, exercitiile pot ajuta la eliberarea unei parti din creier pentru a face alte lucruri.

Cu toate acestea, efectele pozitive ale exercitiului pentru retinerea memoriei nu au fost evidente imediat. Ci rezultate bune s-au obtinut la un interval de 24 de ore, dupa cele 8 ore de somn benefice.

"… somnul poate interactiona cu exercitiile fizice, psihice pentru a optimiza consolidarea amintirilor motorii", spune Marc Roig, autorul principal al lucrarii.

Ganditi-va ce abilitate v-ar placea sa stapaniti, o limba straina, invatarea unui program IT, discursul public, comunicarea online si puneti target ca zi de zi, timp de 15 minute sa repetati. Nu uitati de pauzele binemeritate si calea succesului este asigurata. In cateva saptamani veti fi as si veti descoperi ca, odata pus la treaba, creierul nostru poate face minuni. Si nu, nu trebuie sa fiti Einstein!

viewscnt

Din aceeași categorie