Florian Ghimpu
Florian Ghimpu
Data nasterii: 7 Iunie 1977
Locul nasterii: Piteşti
Zodia: Gemeni
Studii: U.N.A.T.C.

Publicitate
Florian Ghimpu a fost un copil cuminte, care nu a făcut excese de boacăne. Urăşte minciuna, făţărnicia şi prostia. Spune despre el că ironiile cinice, sarcasmul şi perfecţionismul sunt defectele sale, însă este mult prea modest pentru a se lăuda cu propriile calităţi.

Prezentatorul emisiunii “Copiii spun lucruri trăsnite”, de la Prima TV, s-a născut într-o familie de oameni simpli, dar cu principii de viaţă solide.
 
„Tata, un om mai aspru, şi bine a făcut că a fost aşa, şi mama, omul care m-a învăţat că prin comunicare se rezolvă totul, ea aducând căldura, binele şi spiritul creştin în familie, mi-au implementat ideea că în viaţă trebuie să mă descurc singur, că totul ţine de mine, de cât de mult vreau de la viaţă. Că munca este mijlocul prin care realizezi orice şi că scoala o fac pentru mine, nu pentru note sau pentru ei”, spune Florian.  
 
A absolvit Liceul “Alexandru Odobescu”, din Piteşti, la clasa de matematică-fizică, şi a urmat U.N.A.T.C.-ul, la clasa doamnei Olga Tudorache.
 
„Liceul a fost o etapa importantă în viaţa mea, în care mi-am clarificat dorinţele de viitor. Când au aflat profesorii, în clasa a XII-a, că vreau să dau la A.T.F. (astăzi U.N.A.T.C.), secţia actorie, mă întrebau la ce-mi trebuie mie matematică şi fizică dacă vreau să mă fac actor”, povesteşte Florian.
 
În 1999 şi-a început cariera în cinematografie, cu rolul „King Gunther” în filmul „Quo Vadis”, în regia lui Martin Papirowski. A jucat apoi în producţii precum „Martorii”, regia Dan Piţa, „Azucena”, regia Mircea Mureşan, „Return Of The Living Dead 5: Rave To The Grave”, regia Ellorz Elkaem, „Natasha”, regia Jag Mundhra, „Raptor Island 2: Raptor Planet”, regia Garz Jones, „Attack Force”, regia Michael Kietch şi „The Glass House”, regia Mark Schmidt. A avut rolul principal în filmul „Dulcea saună a morţii”, în regia lui Andrei Blaier, producţie în care a jucat alături de nume mari precum Gheorghe Dinică, Florin Zamfirescu sau Mitică Popescu. A avut ocazia să joace şi alături de Wesley Snipes în producţii precum „7 Seconds” şi „The Detonator”, dar şi de Steven Segal în filmul „Born To Raise Hell”.
 
În televiziune Florian şi-a făcut debutul în 2004, într-o emisiune de divertisment, în care a interpretat mai multe roluri. Din 2005 până în 2007 şi-a împrumutat vocea simpaticului Hugo, mascota jocului interactiv cu acelaşi nume, difuzat de Prima TV, iar în 2010 şi 2011 a prezentat două reality-show-uri.
 
„Hugo a avut un impact foarte mare asupra copiilor. Primeam sute de scrisori după fiecare ediţie. Am rămas cu amintiri foarte placute din acea perioadă”, îşi aminteste Florian. 
 
De asemenea, din 2002 este actor de dublaj la cel mai mare studio de dublaj din ţară, iar din 2006 s-a specializat şi în regie de dublaj. Vocea sa s-a făcut astfel remarcată şi în producţiile Disney “Cars 1 şi 2” , Ratatouille”, “A bug`s life”, “Finding Nemo”, “The Aristocats”, “101 Dalmatians 1 şi 2”, “Toy Story”, “Pinnocchio” şi multe altele, producţii difuzate şi de Prima TV.
 
Din octombrie 2012 Florian Ghimpu prezintă “Copiii spun lucruri trăsnite”. Vedeta Prima TV are experienţă cu cei mici, pentru că Florian este tăticul unei frumoase fetiţe, care de anul acesta va merge la scoală. La prima vedere s-ar putea spune că este obişnuit cu nazbâtiile şi lucrurile trăsnite pe care le fac şi spun micuţii la vârsta copilăriei. Însă imaginaţia celor mici nu are limite, aşa că nu mare ne va fi mirarea dacă, la un moment dat, chiar şi tăticul Florian Ghimpu va rămâne cu gura căscată la lucrurile trăsnite pe care le vor spune prichindeii, în emisiunea de la Prima TV.
 

Adauga comentariu:
Numele tau:
Comentariul tau