FoodPro Preloader

Stop indiferentei. Fii tu schimbarea! O campanie pentru demnitatea animalelor initiata de echipa stirilor Prima TV

Incepand din 2 aprilie echipa stirilor Prima TV va sustine o campanie prin care se doreste o lege mai aspra pentru cei care maltrateaza animalele. O campanie pentru demnitatea animalelor initiata de Focus Prima TV.

Zi de zi, cele mai grave cazuri de violenta asupra animalelor vor fi prezentate la Focus iar telespectatorii pot face cunostinta cu acei oameni care s-au transformat in salvatori pentru animalele care aveau nevoie. De asemenea, echipa stirilor Focus va prezenta si masurile luate de alte tari in acest sens, astfel incat tara noastra sa se inscrie in randul statelor civilizate care au adoptat déjà masuri stricte privind protejarea animalelor.  

Hilde Tudora, reporterul special care se implica in aceasta campanie, spune: “Cam opt animale sunt maltratate in fiecare zi, in Bucuresti, conform autoritatilor locale. Faptaşii nu au regret. Şi nici nu sunt traşi la raspundere. Chiar daca in orice moment, cu acelaşi sadism, pot ataca un copil. Politia animalelor exista numai pe hartie. Inchisoare nu se face, iar amenzile date nu sunt achitate. Intr-o tara civilizata, nici oamenii, nici animalele nu sufera. Ne dorim ca oamenii sa sustina o lege mai aspra pentru cei care schingiuesc animalele!”

Livia Graur, prezentatoarea stirilor Focus de la orele 14.00 si 16.30, a decis sa se implice mai mult in aceasta campanie si vrea sa ia atitudine impotriva acestor abuzuri: „In ultima vreme, numarul stirilor in care animalele sunt abuzate, batute, schingiuite sau omorate a crescut simtitor. Iar asta m-a facut sa consider ca este cazul sa iau atitudine. Nu este posibil ca intr-o tara civilizata sa tratam niste suflete cu atata dispret si sa desconsideram orice forma de viata. De aceea, consider ca o inasprire a pedepselor fata de aceste fapte abominabile este imperios necesara! In toate tarile civilizate exista pedepse cu inchisoarea pentru cei care bat animalele, care le abandoneaza, sau care le omoara. Iar in Romania secolului XXI ne "permitem" sa avem, zilnic, 8 cazuri de abuz, numai in Bucuresti! Fara ca nimeni sa ia vreo masura! Si asta pentru ca, pe langa faptul ca nu avem pedepse asa cum ar trebui, avem o Politie a Animalelor care exista numai pe hartie! Toate aceste lucruri, pe care eu le consider revoltatoare, va vor fi prezentate intr-o noua campanie Focus - Stop indiferentei! Va vom arata cazuri impresionante, situatii uluitoare de incompetenta a autoritatilor, dar si finaluri fericite realizate de cei care se lupta cu morile de vant. Iar aceia care se vor simti la fel de revoltati vor putea lua atitudine si vor putea sa ne sustina in demersurile noastre legislative.”

 

           E momentul ca telespectatorii sa ia atitudine iar stirile Focus va vor spune cum se poate stopa acest fenomen, cum cei care trebuiau sa ia decizii in acest sens nu le-au luat pana acum si cum multi bani directionati pentru a proteja animalele au fost cheltuiti in alte scopuri. Politia animalelor functioneaza numai pe hartie, ea fiind infiintata prin hotarare de guvern dar fara norme de aplicare. Campania Stop indiferentei. Fii tu schimbarea! lupta pentru o lege mai aspra si in acelasi timp pentru functionarea efectiva a politiei animalelor.

Problema e ca pedepsele sunt prea mici, iar unele cazuri cazuri care nu ajung in presa nu le ia nimeni in seama. Te invitam sa urmareşti o noua campanie a ştirilor Focus: Stop indiferentei. Fii tu schimbarea! - o campanie pentru demnitatea animalelor realizata de echipa stirilor Prima TV.

Loading...