ALEGE REŢETA NAŢIONALĂ

Rulează: Luni, ora 20:00
Prezintă: Horia Vîrlan

Reţeta delicioase, o competiţie unică, bucătari amatori talentaţi şi poveşti gastronomice din întreaga Românie. Prima TV prezintă, din 1 noiembrie, un nou sezon al emisiunii Alege reţeta naţională. În fiecare zi de luni, de la ora 20.00, Horia Virlan pleacă într-o nouă  aventură culinară în România. El îşi propune să afle cele mai gustoase preparate tradiţionale româneşti şi să îi găsească pe cei mai talentaţi bucătari amatori care le gătesc. 12 este număr cu noroc pentru toţi cei care întră în competiţie  pentru că 12 episoade are acest sezon, iar concursul este deschis tuturor zonelor culinare din ţară. În fiecare episod, ochiul critic şi gura mucalită a maestrului Horia Vîrlan vor face deliciul telespectatorilor şi vor înteţi competiţia. “În primul rând, trebuie să va spun că i-am cunoscut pe concurenţi şi sunt foarte pricepuţi şi dornici să demonstreze celor de acasă că mâncărurile noastre tradiţionale pot fi nu numai gustoase ci şi aspectuoase, deci aşteptările mele sunt foarte mari şi sunt fericit că am ocazia să cunosc oameni frumoşi şi să vizitez colţuri ale ţării care sunt, fără exagerare, coltisoare de rai.”

În fiecare dintre episoade se confruntă două echipe din regiuni istorice şi culinare diferite –fiecare cu specificul, obiceiurile şi   ”secretele” sale gastronomice. În acest sezon, regulile jocului se schimbă un pic. “Formatul este puţin diferit, în sensul în care nu vor mai concura trei pricepuţi sau pricepute într-ale gătitului din trei zone diferite ale ţării, ci vor fi două echipe, din două zone diferite ale ţării, care vor concura şi ne vor delecta cu mâncăruri care mai de care mai savuroase şi inedite”, spune maestrul Horia Vîrlan.

Alege Reţeta Naţională, emisiune ce debutează cu un nou sezon la Prima TV din 1 noiembrie, de la ora 20.00, este primul cooking show care alege cele mai gustoase preparate tradiţionale româneşti şi cei mai pricepuţi bucătari amatori; primul concurs culinar TV în care bucătarii amatori au şansa de a demonstra că preparatul lor nr. 1 merită să fie numit Reţetă Naţională şi că zona pe care o reprezintă este în topul culinar al României; prima competiţie de gătit preparate tradiţionale centrată pe rivalitatea şi orgoliile  celor 10 regiuni istorice şi culinare ale României (Muntenia, Dobrogea, Moldova,  Bucovina, Maramureş, Ardeal, Crişana, Banat, Oltenia, Bucureşti – bucătăria urbană); primul proiect TV care oferă zonelor culinare ale României ocazia să se prezinte şi  să se lupte pentru întâietate prin oameni frumoşi, autentici şi animaţi de un singur  scop: să câştige! “Un concurent trebuie, în primul rând, să fie priceput în ale gătitului, apoi trebuie să fie deschis, vesel şi comunicativ. În altă ordine de idei, orice concurent ales de noi trebuie să gătească în aer liber, deoarece perioada pe care o traversăm ne obligă să respectăm anumite reguli de distanţare şi nu numai”, spune Horia Vîrlan.

La final de competiţiei, premiul acordat echipei câştigătoare este de 12.000 de lei. O echipă este formată din doi membri ai aceleiaşi familii, personaje carismatice, cu o poveste  dinamică, interesantă şi chiar amuzantă atât în timpul sesiunilor de gătit,  cât şi în afara acestora.

 

viewscnt

Vedete

Stiri