Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

Despre emisiune

viewscnt

Sezon 1 / Episodul 21

Darul cărţii - Sebastian Zachmann, jurnalist Prima Tv

Amintiri din pribegie, Neagu Djuvara

Sebastian Zachmann ne vorbeşte despre cartea lui Neagu Djuvara „Amintiri din pribegie”, o carte de istorie la prima privire, în realitate - mai mult decât atât: o carte de memorii combinata cu istorie, diplomatie si aventura.

„ Pentru mine, Neagu Djuvara este un James Bond avant la lettre, un personaj fascinant, un personaj luxuriant, un tip de eleganta desvarsita. Aici vorbesc si de modul in care scrie si de modul in care vorbeste pana la maniera in care se imbraca.” A trăit 101 ani şi a rămas mereu tânăr, „chiar daca in ultimii sai ani tineretea s-a sprijinit si in baston. L-am cunoscut in acesti ultimi ani, am avut ocazia sa stau de vorba cu Neagu Djuvara si am ramas profund impresionat de viata sa, de discutiile pe care le-am purtat si de jovialitatea sa chiar si la o varsta inaintata.”

Stiri