Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 1

Darul cărţii - Tania Radu, critic literar

Casa olandeza, Ann Patchett

Criticul literar Tania Radu deschide noua serie de ediţii speciale Darul cărţii cu „o poveste despre iubire, despre absenţă şi generozitate, despre puterea şi magia unui loc care poate condamna, dar şi vindeca“: Casa olandeză, de Ann Patchett.

Tania Radu ne vorbeşte despre amprenta pe care o pun asupra oamenilor împrejurările neplăcute, dramatice ale vieţii. „O să vă mărturisesc că sunt preocupată de la un timp de imensa responsabilitate de care nu suntem conştienţi când suntem foarte tineri, că amprentăm pentru totdeauna copiii cu ceea ce se întâmplă în vieţile lor în primii ani. În cartea lui Ann Patchett e vorba de doi copii părăsiţi de mamă când unul dintre ei e foarte mic - are doar patru ani - sora lui mai mare are 12 ani.” Personajul cărţii este Casa Olandeză, un conac splendid dar foarte încărcat şi foarte straniu aproape ca dintr-un film Fantasy în atmosfera Philadelphiei, dar de care aceşti doi copii acum adulţi rămân obsedaţi pentru că la un moment dat vor fi nevoiţi să îl părăsească.

Stiri