Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 12

Darul cărţii - Razvan Andrei, redactor

Patimi, Sofia Nădejde

O autoare care o bună perioadă de timp a fost uitată dar care, în ultimii ani a fost redescoperită de tinerii scriitori poeţi cercetători. Sofia Nădejde conturează în paginile romanului Patima un personaj care e de departe unul dintre cele mai puternice din literatura română. Matilda este o femeie prinsă între două lumi, lumea aristocraţiei săteşti şi cea a funcţionarilor de la oraş, total dependentă de soarta bărbatului ei şi fără posibilitatea de a face alegeri de una singură. Impresionant – pentru un roman scris la începutul secolului al XX-lea - e că autoarea, considerată prima scriitoare feministă, reuşeşte foarte bine să surprindă o realitate a vieţii din perioada respectivă, în special moralitatea vieţii şi a personajelor de la sat.

Stiri