Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

Despre emisiune

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 13

Darul cărţii - Nadine Vlădescu, interpretă de conferinţe, traducătoare

Basme, Wilhelm Hauff, ilustraţii de Livia Rusz

Cartea pe care am ales-o astăzi este o carte a copilăriei mele, la care mă întorc periodic: Basmele lui Wilhelm Hauff, o colecţie de poveşti cu nume fabuloase, de la „Cum a scăpat Fatme, la „Povestea mâinii tăiate”, „Povestea lui Almansor”, „Povestea lui Said”, „Povestea Califului Barză”, „Inimă Rece” . Cartea începe aşa: „Odată, o caravană mare străbătea pustiul” – şi deja ai intrat în atmosfera aceea, e cald, e deşert, totul se mişcă încet. sunt multe cămile, sunt mulţi oameni, şi fiecare se apucă să spună o poveste.
Sunt niste scrieri fundamentale, pentru că autorii care scriu basme si care scriu basme bune sunt fortati sa ajunga la esenţă. Basmele lui Wilhelm Hauff sunt extraordinar de frumoase şi de bogate. Au darul acela de a te transporta, sunt un vehicul perfect pentru gândire, petru simţire...

Stiri