Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

Despre emisiune

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 2

Darul cărţii - Mircea Dinescu, scriitor

Colierul din bomboane de colivă şi Scaunul cu trei picioare

Mircea Dinescu ne vorbeşte despre cele mai recente volume, Colierul din bomboane de colivă şi Scaunul cu trei picioare, dar şi despre citit ca fiind de origine divina, apoi miracol, despre carte ca obiect sacru, despre Biblie, poezia - drog, poezia-capodoperă, perfectă, la care să nu mai fie nimic de adăugat, niciodată. Sincer acum, poezia de mai jos chiar e foarte frumoasă.
Despre poemul Cimitir cu fustă verde pe care ni-l si citeşte: „Haideti sa va citesc o poezie de dragoste din Colierul din bomboane de coliva. O poezie de amor, in Budapesta, eram intr-o vizita si m-am dus intr-un cimitir celebru, acolo unde erau ingropati marii scriitori maghiari si acolo mi s-a parut ca vad pe un mormant acolo poza iubitei mele din tinerete. N-am stat sa verific numele, dar in clipa aia am simtit si asa un fior. M-am dus la hotel si am scris aceasta poezie ca si cum mi-o dictase cineva acolo.”

Stiri