Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

Despre emisiune

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 3

Darul cărţii - Bogdan Alexandru-Stănescu, scriitor, traducător

Hamnet, Maggie O‘Farrell

Ce are special această carte este că e despre Shakespeare, fără să fie despre Shakespeare. Creatorul, scriitorul, este lăsat deoparte, ca să facă loc unei tragedii şi legăturilor din familia extinsă. William, bântuit de relaţia cu un tată abuziv, este un simplu meditator de latină care mai mult lipseşte de acasă, căsătorit cu o femei extraordinară, descrisă ca o vrăjitoare. „Agnes devine pavăza familiei odată cu moartea fiului lui Hamnet în timpul epidemiei de ciumă. Iată că e un roman din păcate actual. Deci o familie care se uneşte în urma unei tragedii, în urma morţii unui unui copil foarte îndrăgit de ambii părinţi. Cine deschide cartea se va lovi de o reconstrucţie minuţioasă a orăşelului elisabetan din Anglia anului 1580 şi nu-i nimic lăsat la întâmplare acolo de la micile ateliere meşteşugăreşti la cârciumi la natura care înconjura acel orăşel.”
„E o carte frumoasă, se citeşte cu plăcere deosebită şi are nişte personaje absolut acaparante, are o tragedie care nu poate lăsa pe nimeni indiferent.”

Stiri