Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

Despre emisiune

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 4

Darul cărţii - Dan Berteanu, antreprenor

Cei mai destepti copii din lume, Amanda Ripley

„O carte care m-a şi impresionat, m-a şi marcat, pentru că dincolo de ce fac în viaţa profesională sunt un cititor de cursă lungă. Cartea, scrisă de un jurnalist american care s-a uitat cu alţi ochi la sistemul de educaţie din alte ţări. Cu alţi ochi pentru că redă felul cum au perceput trei adolescenţi americani aceste sisteme de educaţie. Tei tineri care au plecat într-un schimb de experienţă, unul în Coreea, unul în Finlanda şi unul în Polonia. Am citit cartea într-un moment de răscruce, în anul în care am decis să devin antreprenor la bătrâneţe, să cumpăr compania la care lucram, o companie de educaţie pentru adulţi. În urma unor discuţii cu fiul meu, care avea atunci 15 ani (de aiai am şi rezonat cu cartea asta, pentru că descrie viaţa unor liceeni) şi care îmi spunea de fiecare dată când venea vorba despre şcoală: n-am învăţat nimic, m-am plictisit îngrozitor. Nu era singurul care gândea astfel, şi alţi tineri cu care am vorbit spuneau acelaşi lucru. Iar cartea a venit ca un duş rece, pentru că m-a făcut să înţeleg că ceea ce se întâmplă în sistemul de educaţie are reverberaţii de-a lungul întregii vieţi.”

Stiri