Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

Despre emisiune

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 7

Darul cărţii - Alex Mihăilă predă Vechiul Testament la Facultatea de Teologie ortodoxă

Alex Mihăilă predă Vechiul Testament la Facultatea de Teologie ortodoxă

„Cartea acasta este o introducere extraordinară în istoria Sfintei Scripturi. Este scrisă de un eminent profesor, pe care l-am cunoscut indirect, prin carti şi căruia îi sunt foarte îndatorat pentru o lucrare monumentala, un comentariu al Bibliei de la Oxford. Biblia este, de fapt, o bibliotecă întreagă, un ansamblu de nenumărate carti, şi, pentru a o înţelege, avem nevoie de un ghid, aşa cum, pentru a înţelege literatura, avem nevoie de îndrumare. Profesorul Barton poate fi un asemenea ghid care ne arată, la modul general, ce înseamnă literatura biblică şi cum ar trebui sa ne raportam la ea.”

Stiri