Darul Cărţii

Prima TV aduce o emisiune pentru toţi iubitorii de carte şi nu numai. Darul cărţii vă invită să călătoriţi fără restricţii în lumi imaginare, să descoperiţi noi experienţe alături de diferite personalităţi care vă recomandă o carte. Invitaţi-surpriză dezvăluie darul adus de cărţi în vieţile lor şi împărtăşesc cu telespectatorii bucuria cititului. De la Irina-Margareta Nistor, la Alexandru Tomescu, Radu Paraschivescu, Anca Sigartău, Giulia sau Mircea Dinescu, invitaţi din toate domeniile vorbesc deschis despre cărţile care i-au marcat, inspirat, provocat şi care le-au îmbogăţit viaţa.

Darul cărţii este o pastilă tv, difuzată zilnic, între 19 aprilie şi 2 mai, timp de câteva minute, în care invitaţii răsfoiesc cărţi într-o atmosferă de sărbătoare a lecturii.

Darul cărţii vă urează spor la citit!

Despre emisiune

viewscnt

Sezon 2 / Episodul 8

Darul cărţii - Mihaela Bilic, medic nutriţionist

Irvin D. Yalom, Solutia Schopenhauer

Pentru mine cartea nu este doar un îndreptar şi un ghid în viaţă, dar aş spune singurul loc în care găseşti exemple, experienţe de viaţă care îţi pot da curajul să îţi confirmi că te afli pe calea cea bună. Iată o carte pe care eu consider revelatoare pentru viaţa mea. E scrisă de Irvin Yalom, un psihiatru care a reuşit, în paginile ei, să îmi dea certitudinea că nu întotdeauna medicina se practică pe nişte căi stricte rigide şi deja bătute de alţii. Pentru că, de fapt, puterea de vindecare şi de înţelegere e in interiorul nostru şi important este ca cineva să te ajute să afli răspunsurile. Kilogramele în plus sunt o boală a sufletului iar pentru mine asta această această descoperire, această revelaţie mi-a uşurat decizia de a face lucrurile diferit de ceilalţi.

Stiri