10 lucruri pe care ar trebui sa le faci pana implinesti 30 de ani

10 lucruri pe care ar trebui sa le faci pana implinesti 30 de ani

Varsta de 30 de ani este un prag important in viata oricarui om. Este momentul in care maturizarea ar trebui sa fie completa, gusturile definitivate in materie de muzica, filme, arta in general dar si in alte domenii.

Deoarece varsta de 30 de ani este considerat de multi un moment definitoriu in viata, am intocmit o lista cu 10 dintre lucrurile pe care ar fi bine sa le faci pana la aceasta varsta pentru ca sa te simti mai implinit, mai fericit si mai increzator in propria persoana.

1 Sa te incadrezi in bugetul tau lunar

E poate cel mai greu lucru pe care trebuie sa-l faci: sa te incadrezi in banii pe care ii ai de cheltuit. Insa, se presupune ca dupa ce ai trecut de varsta de 30 de ani deja sa iti dai seama cat poti sa cheltuiesti pe micile tale placeri si cat sa fie pentru strictul necesar.

2 Doneaza in fiecare luna

Daca tot ai ajuns la 30 de ani, este bine sa realizezi ce importante sunt micile gesturi pe care daca le-ar face fiecare din noi, am face o lume mai buna in jurul nostru. Ai grija si doneaza in fiecare luna ceva, oricat de mic. Fie ca donezi o suma de bani unui ONG care militeaza pentru o cauza in care crezi, fie ca ajuti o persoana nevoiasa, sau chiar poti sa donezi o carte veche la o biblioteca.

3 Mergi la un festival de muzica

In ultimii ani sunt din ce in ce mai cunoscute festivalurile de muzica de la noi din tara, ar fi si pacat sa nu participi macar la unul pana ajungi la varsta de 30 de ani. Daca ai deja peste 30 si nu ai fost, trebuie sa bifezi oricum de pe lista si acest lucru. Ai de unde alege: fie ca e vorba de Neversea, Untold, Electric Castle sau cate si mai cate mai sunt pe meleagurile de la noi.

4 Intreaba-ti bunicii ce faceau la varsta ta

Cand ajungi in jurul varstei de 30 de ani e posibil sa incepi sa-ti doresti mai multe lucruri, sa ai nemultumiri legate de viata ta. Ca sa te trezesti mai bine la realitate, intreaba-ti bunicii ce faceau ei la varsta ta si cu siguranta o sa-ti dai seama ca esti norocos ca traiesti in aceste vremuri.

5 Fa un cadou special

Cei de la Buzzfeed ne sfatuiesc ca pana la 30 de ani sa facem un cadou special cuiva din viata noastra. Atat de special incat sa ne tina minte toata viata. Fie ca e vorba de un prieten bun sau de o ruda apropiata, important e sa gasesti acel lucru pentru care o sa te tina minte mereu.

6 Invata o limba straina

Ideal ar fi sa inveti pe langa limba engleza inca o limba, doar pentru a-ti exersa abilitatile de invatare, chiar si la varsta de 30 de ani. Nu e atat de greu pe cat poate parea la prima vedere: acorda 5 minute in fiecare zi pentru acest lucru, descarca o aplicatie de invatare si memoreaza cele mai importante cuvinte si expresii.

7 Gaseste un echilibru intre munca si distractie

Daca atunci cand esti foarte tanar si incepi sa lucrezi ai tendita sa pui toata pasiunea in ceea ce faci, la 30 de ani ar fi bine sa gasesti un echilibru intre munca si distratie si sa nu pui o presiune prea mare pe partea profesionala. Pana la urma succesul nu inseamna totul in viata.

8 Gaseste-ti o pereche foarte, foarte confortabila de papuci

E valabil si la barbati si la femei. In general oamenii se imbraca „asa cum trebuie” pentru a merge la locul de munca, la diferite intalniri si pun prea putin pret pe confort. Daca ai o pereche confortabila de incaltari si nivelul tau de stres va fi mai scazut.

9 Memoreaza poemul preferat

Poate parea ciudat, dar pentru a-ti mentine mintea ascutita, ai putea sa memorezi cateva strofe dintr-un poem preferat. Nu se stie niciodata cand vei avea ocazia sa reciti cuiva o poezie cu care sa impresionezi.

10 Planteaza un pom sau creste o planta

Se zice ca in viata e important sa plantezi un pom, sa construiesti o casa (sau sa o cumperi) si sa faci un copil. Probabil ca varsta de 30 de ani ar fi ideala sa incepi prin a planta macar un pom, daca celelalte doua iti par inca prea dificile de indeplinit.

viewscnt

Din aceeași categorie