3 retete de pachetele de primavara. Guastare rapida si sanatoasa

3 retete de pachetele de primavara. Guastare rapida si sanatoasa

Atunci cand vorbim despre mesele usoare, ne gandim automat la salate. Indiferent de mixul facut, acestea pot fi o masa usoara, cu putine calorii. Insa, daca vreti sa va incantati papilele gustative, sa va impresionati prietenii si sa incercati un pic din aromele asiatice pregatiti pachetelele de primavara. Daca nu ati gustat vreodata ganditi-va ca acest preparat are o gramada de legume proaspete si crocante, invelite intr-un strat subtire de foaie de orez. Rulourile acestea pot fi gustari sarate sau chiar desert, alaturate celor mai aromate sosuri.

Lacey Baier, blogger culinar A Sweet Pea Chef recomanda unele dintre cele mai savuroase retete, usor de preparat. Am selectat si noi 3 retete pentru pofticiosi, vegani si cei care nu pot renunta la deserturi.

Iata 3 gustari sanatoase, gata in 10 minute:

Pachetele de primavara cu creveti pentru pofticiosi

Ingrediente

6 foi de orez

1 lingură de ulei de masline

24 de creveti curatati si preparati

1/2 lingurita de sare de mare

1/4 lingurita piper negru macinat

1 castravete, felii subtiri

3 morcovi, felii subtiri

6 frunze de salata

12 frunze de menta

Pentru sosul picant de migdale:

2 linguri unt de migdale

2 lingurite sos Hoisin

1 lingurita de sos Sriracha

1 lingurita de otet din vin din orez

Mod de preparare:

Crevetii se curata foarte bine si se spala, apoi se pun la gatit in putin ulei de masline. Presarati sare de mare si piper negru macinat. Odata ce si-au schimbat culoarea, din gri au devenit portocalii se dau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Foile de orez se lasa la inmuiat cateva secunde in apa calda pentru a se hidrata. Cu mare grija luati o hartie(este subtire) si asezati-o pe masa de lucru. In partea cea mai de jos a foii de orez se pune castravetele si morcovii taiate fasii subtiri, apoi se adauga salata, menta si deasupra crevetii. Introduceti capatele foii de orez spre interior apoi rasuciti pana obtineti un rulou.

Daca nu va plac crevetii ii puteti inlocui cu carne de pui pregatita asa cum va place.

Pentru sosul picant de migdale veti avea nevoie de unt de migdale, sos Hoisin, sos Sriracha si otetul de vin din orez. Rulourile gata facute se inmoaie in acest sos si pot fi servite ca aperitiv, la mic dejun sau la o cina usoara.

Pachetele de primavara vegetariene – sursa de energie

Ingrediente

6 foi de orez

1 ardei rosu, felii subtiri

2 morcovi, felii sutiri

1 ardei galben, taiat subţire

1 frunze mari de menta

1 mare cilantro

¼ varza rosie, taiata subtire

Pentru sosul de ghimbir cu arahide:

1 lingura unt de arahide

1 1/2 lingurita de sos de soia

1 lingurita de miere

2 lingurite suc de lamaie

1/2 lingurita de pasta de chili

1 lingurita de ghimbir proaspat ras

Mod de preparare:

Pentru a obtine o foaie de orez flexibila, care s anu se rupa la infasurarea rulourilor, inmuiati-o cateva secunde in apa calda. Odata foaia umezita puteti sa va jucati cu umplutura de legume. Adaugati pe rand ardeiul rosu, morcovii , ardeiul galben, taiate in felii subtiri, menta si cilantro si ultima varza rosie. Rulourile se infasoara ca la reteta precedent si obtineti un preparat proaspat, plin de vitamine.

Pentru sosul de ghimbir cu arahide veti pune intr-un bol untul de arahide, sosul de soia, mierea, sucul de lamaie, pasta de chili si ghimbirul. Este un sos iute, dar cu o nota fresh datorita lamaii si ghimbirului.

Pachetele de primavara cu fructe – un desert usor si cu putine calorii

Ingrediente

6 foi de orez

1 mango, feliat subtire

3 kiwi, decojite, taiate cubulete

1 1/2 cani capsuni, felii

Pentru sosul de miere:

2 lingurite suc de lamaie

2 lingurite suc de lime

2 lingurite de miere

coaja de la un lime

2 linguri de apa

Mod de preparare:

Incepeti sa asezati feliile de mango pe foaie de orez hidratata inainte si continuati sa asezati cubukete de kiwi si capsunile. Indoiti capetele pentru a nu iesi fructele si rulati ca sa obtineti un rulou.

Pentru sosul de miere veti amesteca sucul de la lamae si lime cu mierea si coaja proaspat rasa de la lime.

Pofta buna!

viewscnt

Din aceeași categorie