FoodPro Preloader

5 destinații ieftine din Europa

Adunați clipe de neuitat în anul 2018, chiar dacă aveți un buget redus, cu una dintre aceste 5 destinații ieftine din Europa! Nu trebuie să cheltuiți foarte mulți bani ca să vizitați cele mai frumoase orașe. Și, ca să vă convingeți, am întocmit o mică listă ce sperăm să vă inspire:

Balcic – Bulgaria

Balcic este perla Bulgariei ce se întinde de-a lungul țărmului Marii Negre, ca într-un frumos tablou pictat în acuarelă. Mic, cochet și cu gazde primitoare, sunt destule motive pentru o vizită de 2 zile la Balcic. A aparținut odată României și era locul de recreere pentru Regina Maria.

 

 

Distanța este relativ mică, sunt doar 4 ore de mers cu mașina, fie că alegeți Vama Giurgiu sau Autostrada Soarelui și Vama Veche. Două nopți petrecute în orașul reginei, la Hotelul Familia Victoria ( nota 8,8 pe Booking) de două stele vă costă 52 de euro, iar plata se face la fața locului. Un chilipir, am spune noi, pe care nu trebuie să îl scăpați! Dacă stelele hotelui contează, atunci Regina Maria Spa Design este varianta câștigătoare cu 4 stele, iar pentru 2 nopți/2 persoane prețul este de 99 de euro.

 

Lisabona – Portugalia

Pe acorduri de fado, ne îndreptăm pașii pe străzile Lisabonei. Este una dintre cele mai impresionante capitale europene. De pe malurile râului Tejo, ce trece prin capitala Portugaliei, vizitatorii trebuie să ajungă aproape de Oceanul Atlantic. E o călătorie spectaculoasă, ca și cum ai merge către capătul lumii. Includeți pe harta turistică cartierul Bairro Alto, niciunde nu se cântă mai duios fado.

Retrăiți copilăria și urcați-vă în tramvaiul galben 28, unul dintre simbolurile acestei țări. Nu plecați fără să gustați din Pasteis de Nata, un dulce traditional cu foietaj și cremă de vanilie.

 

 

Cracovia – Polonia

Pentru cei pasionați de plimbări interminabile și obiective turistice istorice este potrivit orașul Cracovia. Polonia este tare frumoasă, o țară cu farmec aparte.Turiștii care au un buget limitat, dar în același timp vor să se bucure de un oraș european ar trebui să ia în calcul această destinație. Castelul Wawel este unul dintre obiectivele principale, ce nu trebuie ratate de niciun turist!

 

Mina de sare Wieliczka, Grota Dragonului sau Colina Kościuszko sunt alte doua atracții ale orașului. Două nopți petrecute pe meleaguri poloneze vă scoate din buzunar 100 de euro. Oferta aparține celor de la Swing Hotel de 4 stele, unde aveți acces și la Wi Fi.

 

Istanbul – Turcia

Istanbul , orașul de pe două continente aduce aminte de Europa, dar are un parfum oriental pe care îl simți deîndată ce ai ajuns. Poate fi alegerea inspirată pentru o vacanță de neuitat și accesibilă. O plimbare pe Bosfor vă poate transforma ziua într-una specială. Nu ratați Palatul Dolmabahce, ce găzduiește cel mai mare candelabru cu cristale de Boemia.

 

 

Pentru a lua pulsul Istanbulului se cere o plimbare prin bazar și gustarea baclavalei. Hotelul Gonen oferă, clienților care le trec pragul, numeroase facilități: saună, spălătorie, Wi Fi, transport de la aeroport, iar o noapte de cazare are un preț de 55 de euro/2 persoane.

 

 

Salonic

Grecia este leagănul civilizației, iar orașele sale sunt adevărate muzee în aer liber. Toate drumurile duc, iată, nu la Roma, de această dată ne oprim în Salonic! Aveți ce să vedeți în capital Macedoniei: Arcul lui Galerius, Turnul Alb, Piata Aristotel și, negreșit, o plimbare pe faleza Mării Egee. Dacă v-ați hotărât să vă faceți concediul, în această primăvară în Salonic, trebuie să știți că o noapte de cazare pentru doua personae, la Hotel Tellioni este de 66 de euro, potrivit momondo.ro.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU