5 exercitii care reduc drastic efectele celulitei

5 exercitii care reduc drastic efectele celulitei

Celulita reprezinta o problema pentru multe femei. Exista o multime de recomandari pentru a reduce efectele celulitei, legate atat de dieta, masaje, creme, insa elementul cel mai important ramane exercitiul fizic.

Unele miscari repetate ajuta mai mult decat altele pentru reducerea si chiar indepartarea definitiva a efectelor neplacute ale celulitei. Iata doar 5 dintre ele

1 Fandari

Daca ati facut macar o data incalzirea la sport in scoala generala stiti cum arata o fandare. Din pozitia drept, picioarele indepartate cat nivelul umerilor si bratele pe solduri, faci un pas in fata cu unul dintre picioare pana cand ai unghi de 90 de grade la ambele picioare fexate. Se mentine aceasta pozitie cu spatele drept timp de cel putin 5 secunde. La inceput corpul s-ar putea sa-ti tremure si sa nu poti mentine pozitia prea mult, insa nu te descuraja. Important e sa simti incordarea muschilor. Repeta de 10 ori pentru fiecare picior acest exercitiu fizic.

2 Urcatul scarilor

De departe cel mai eficient si la indemana exercitiu este urcatul scarilor pentru a lupta impotriva celulitei. Exercitiul se poate face pe o bancheta pe care urci in timp ce indoi genunchiul la 90 de grade. Poti face repetarea exercitiului de cate 80-100 de ori.

In orice caz, cand ai ocazia sa urci treptele pana acasa sau in parc, nu ezita sa faci exercitiul timp de cat mai multe minute.

3 Genuflexiuni departate

Pentru efecte impotriva celulitei de pe fund si picioare ai nevoie de un alt fel de tip de genuflexiune. Desparti picioarele avand calcaiele indreptate spre interior si varfurile spre exterior. Bratele se tin in sold si spatele drept. Te lasi usor in jos si indoi genunchii la 90 de grade. Pozitia se mentine cate 20 de secunde, iar daca nu ai antrenament corpul ar putea sa inceapa sa tremure. Nu te ingrijora, in timp iti vei creste rezistenta. Dupa aceasta pozitie te ridici cate 10 secunde pe varfuri pentru a solicita muschii si a creste dificultatea.

4 Pseudo flotari cu saritura

Exercitiul nu e atat de greu pe cat suna: trebuie sa stai cu picioarele apropiate si bratele ridicate deasupra capului. Cobori rapid in pozitie de ghemuit, cu palemele pe podea. Arunci picioarele in spate, drepte, exact ca in pozitia de flotare, dupa care te intorci in pozitia de ghemuit. Ultimul pas: impingi tare in picioare si sari cu bratele in sus. Repeta exercitiul intr-un ritm cat mai alert

5 Genuflexiuni cu ridicari de gambe

Ultimul exercitiu recomandat e de tip genuflexiune. Minile pe langa corp si talpile usor departate, te lasi in genuflexiune si ridici bratele in fata ta. Picioarele trebuie sa ajunga la unghi de 90 de grade si bratele sa fie paralele cu solul. Impingi in picioare pentru revenirea la pozitia initiala. Pui mainile in sold la ridicare si te ridici pe varfuri cu gambele cat mai intinse.

viewscnt

Din aceeași categorie